Boek: Hugh Johnson Wijnatlas

Het boek dat ik het meest lees of tijdens het drinken van een wijntje erbij pak is de Hugh Johnson Wijnatlas.

Ik ben namelijk geen vinoloog en heb besloten mijn wijnkennis te ontwikkelen door zelfstudie. Het begin vond ik en vind ik dat je de verschillende landen en streken kent. Dus begon ik 10 jaar terug (de vorige versie nog) met het lezen van de hele atlas van A tot Z. En ik ben het type dat redelijk veel onthoudt. Nou, dan weet je aardig wat als die atlas in je kop zit.

Vervolgens ben ik bij het drinken van iedere goede wijn de atlas erbij gaan halen en als je dan leest tijdens het drinken over de streek van de wijn die je drinkt, dan gaat het echt lezen.

Met andere woorden, wat ik wil zeggen, als je nog geen wijnboeken hebt en wel iets wil gaan lezen: dit is het eerste boek dat in je boekenkast hoort. Mag niet missen!

Koop hem bijvoorbeeld hier.

Lees ook:RoparunSoest organiseert een Spetterend Benefietdiner bij Eetvilla Van den Brink
Lees ook:Boek: de nieuwe Hugh Johnson 2006
Lees ook:Win het boek Vivre!
Lees ook:Boek: een Nederlandse Bourgondier in 350 pagina’s
Lees ook:Proefnotities op Twitter

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Boek: Hugh Johnson Wijnatlas

 1. Alexander Overdiep

  Absoluut onmisbaar, maar om nu te zeggen dat het is om te lezen, nee.
  Wel vaak er bij pakken, zeker als het om ene gebied gaat dat toch nog altijd complex blijft: Bourgogne.
  Maar mijn versie is die van 1982, dus ik ben ook aan een nieuwe toe.
  Om te lezen denk ik snel aan de andere uitgaven van Jancis Robinson. Haar Engels is ook al zo mooi.

    /   Reply  / 
 2. Hans

  Hi Alexander,

  Tja, ik ben misschien een beetje gek, maar ik het de atlas echt helemaal gelezen. Maar dan meer als een soort studieboek, omdat ik het wilde onthouden.

  Welk boek van Jancis vind jij het mooist? Dan ga ik die eens lezen.

  Groet, Hans

    /   Reply  / 
 3. Alexander Overdiep

  Haar recent in het Nederlands uitgebrachte boek ‘Wijncursus’ is zéér de moeite waard.
  Maar vaak vind ik nog wel het mooist haar wekelijkse artikel in de Financial Times; niet alleen om de feitelijke informatie, maar ook om haar mooie Engels, vol van van verfijnde understatements. Als je haar DVD kent, ken je ook haar stem en intonatie en krijg je een beeld hoe het krantenartikel klinkt als ze het zelf utspreekt.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>