Wijnzaken!

Opmerkelijke blogs – Duurzaamheid – BlindTasings - wijnfilmpje
Tijdens de WOSA dit jaar, gehouden van 25 t/m 27 september van dit jaar,  waar uit Nederland (vrijwel) alleen mannen naar toe afreisden op uitnodiging van ‘s Neerlands Wijnimporteurs, stond veel in het teken van Duurzaamheid. (Men onderschat de doeltreffendheid van het blogmedium, denk ik weleens voorzichtig…)

Gelukkig ging er wel een andere blogster naar toe. Niemand minder dan Sandra Taylor.

Net voor Kerstmis dit jaar stuiterde ik op haar website, a real Diva in wine.  Ik las over de duurzame pogingen van ‘t Wijnland Zuid-Afrika. Voor een duurzaam leven! Eindigend met haar bezoek aan de Winery Klein Constantia en Buitenverwachting, waar wij ook deze zomer binnen liepen!

“Suzanne and I had tastings at Buitenverwachting Winery (try saying that name five times really fast!) and Klein Constantia. Of course I knew of Klein Constantia’s reputation dating back to Napoleon who counted this sweet wine among his favorites, but had never visited the winery or tasted a flight of vintages. It was a great experience. In the Klein Constantia tasting room, I spoke with a young African guy who looked no older than 20. Turns out he was the winemaker and extremely knowledgeable about the wine and several vintages”! Sandra’s Blogs

Vlak bij Cape Town liggen deze prachtige bedrijven en ze zijn een bezoek dubbel en dwars waard.
Je kunt zelf met de auto er naar toe, echter ook de hop-on-hop-off bus komt hier  langs.

Wij lieten ons lekker vervoeren.

Klein Constantia is zo oud. Het gaat vele eeuwen terug, tot Simon van der Stel. Nederlandse gouverneur die zich met een residentie vestigde op de Kaap.

Het staat bekend als één van ‘s werelds mooiste wijnhuizen. Gelegen tussen de oude bomen boven op de Constantiaberg met uitzicht op False Bay. Zij claimen de beste zoete wijn op aarde te maken: Vin de Constance. Ik weet het niet, bijzonder is de wijn zeker. Gemaakt van de druiven die zich koesteren in de zon, maar tevens putten uit de kracht van een bodem van graniet en afkoelen door de zeebries tussen de koele Atlantische Oceaan en de warmere Indische Oceaan.

Buitenverwachting aan de Klein Constantia Road gelegen, behoorde vroeger ook tot de bezittingen van Simon van der Stel.
Wij dronken dit weekeinde bij Zwitserse Kaasfondue nota bene nog de Sauvignon blanc 2011. Een krachtige, droge wijn met veel aroma’s en een aanhoudende afdronk! Nog geen 2 gram restsuiker in de wijn en een totaal zuurgehalte van bijna 7 gram per liter. Voor de fermentatie uit had een deel van de oogst 12 uur lang zogenaaamde skin contact gehad, voor een optimale aromaextractie. Geweldige wijn. Vol kruisbessen, groen, stevige zuren maar heel erg plezierig. Onze kaasfondue is altijd heel pittig, met veel Spaanse peper. De wijn deed het perfect.

 

Een ander enorm leuk blog dat ik las was de blog van een winelover die in het normale leven a Financial Executive is.

Een blog over het fenomeen ‘Blindtastings’!

Ik heb daar zo m’n eigen mening over. Maar als ik deze blog lees, moet ik zeggen dat het in zo’n situatie toch wel heel leuk is! Vooral als je goed raadt…..:) eh weet.

And I said to myself…Oh (insert your favorite expletive here), a blind tasting!

Now I’ve done blind tastings before, but I’ve always known what the varietal was, and vintage didn’t really matter.  The purpose of the  blind tastings I’ve done  is to take expectations/perceptions surrounding the quality/cost of the wine out of the equation.

Ha, lees de rest lekker zelf! A blind tasting….

Lees ook:3 liter bag in box wint het van kurk en schroefdop
Lees ook:De Paris Tasting opnieuw volgende week
Lees ook:Zuid-Afrika, travelday
Lees ook:De pros en cons van blind proeven
Lees ook:Eindelijk een fatsoenlijk toeristisch centrum in de Bordeaux

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>