Geproefd: Welmoed Viognier 2011

Recent vermeldde ik al het persbericht over de nieuwe uitstraling van de Welmoed wijnen. Samen met het persbericht kreeg ik ook twee proefflessen toegestuurd, waarvan we de Viognier 2011 uit de Heritage Range deze week hebben getest.

En het moet gezegd: deze wijn wist zelfs de Zuid-Afrika scepticus in mijn huishouden stil te krijgen. Meestal kijkt deze huisgenoot wat neer op wat de supermarkten aan Zuid-Afrikaanse wijnen brengen, maar deze wist hem (én mij) zeer te bekoren.

We noteerden: subtiele aroma’s van abrikoos en perzik, tikje bloemig, met ook iets van limoen in de geur. Zuiver en schoon van smaak, licht kruidig, met veel groene kruiden (denk aan basilicum, peterselie etc…); goede zuren, smaak van groene appel, witte peper; zelfs elegant te noemen. Een prima fles voor een doordeweeks etentje met een vrolijk en feestelijk tintje!

De Viognier was voor mij een van de eerste wijnen die ik van het jaar 2011 dronk, trouwens. Altijd een leuk moment om de eerste wijn van een nieuw jaar te drinken!

De Viognier  is het nieuwste lid van de Heritage Range van het Zuid-Afrikaanse huis Welmoed. Welmoed is gevestigd in Stellenbosch, op een boerderij die werd toegewezen aan  Gouverneur Simon van der Stel in 1690. De naam staat voor de moed van de vorige eigenaar Jacobus van der Heyden, die rebelleerde tegen het corrupte bewind van de zoon van Simon van der Stel, Willen Adriaan van der Stel. Als gevolg hiervan werd hij gevangen genomen in het kasteel Good Hope. Als eerbetoon aan zijn kleurrijke karakter heeft Welmoed een lijn genaamd Heyden’s Moed, bestaande uit rode en witte wijnen.

De Heritage Range is een andere lijn, die zich kenmerkt door een toegankelijke stijl, bestemd voor vele informele gelegenheden. De lijn bevat een  Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier, Rosé, Pinotage, Shiraz, Merlot and Cabernet Sauvignon – maar ook een sprankelende Brut.

Welmoed wordt verkocht in 29 landen en wordt in Nederland zeer goed verkocht. Welmoed wijnen zijn in Nederland exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn vanaf  €4,99 per stuk.

Lees ook:Nieuwe moderne uitstraling voor Welmoed Wijnen
Lees ook:Witte wijn in het juiste vat
Lees ook:Ontmoeting met Charles Back
Lees ook:Wijnnieuws uit Zuid-Afrika
Lees ook:Hopscheuten met….?

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Geproefd: Welmoed Viognier 2011

 1. Remco

  Ik ben benieuwd of ik er ook stil van wordt en ga hem snel proberen.

    /   Reply  / 
 2. alec

  Klinkt goed. Ik ben fan van Viognier, benieuwd of deze kan tippen aan de Rhônewijnen.

    /   Reply  / 
 3. Mariella Beukers Auteur

  Hmm, da’s weer een ander verhaal Alec. Maar probeer hem eens, hij is erg lekker!

    /   Reply  / 
 4. Natasha ter Haar

  @remco en @Alec Laten jullie nog even weten wat je ervan vond? ben benieuwd..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>