Meer weten over cava en solera?

Collegaatje Ingrid Larmoyeur (@Vinissima) van het Wijninstituut, tevens fervent vineus – en culinair blogster (soms maken we samen een persreisje), belde mij op en zei “ik ga naar Spanje”.
“Huh naar Spanje, wat ga je in Spanje doen dan?”
“Nee, niet echt naar Spanje. Dat  moet je virtueel zien!”
“Oh, virtueel… natuurlijk! Maar wat ga je ‘virtueel gezien’ dan in Spanje doen?”
“Ik geef in het najaar samen met 2 andere Spanish Wine Educators van het Wijninstituut (Peter Duijn en Petra de Vries – red.) een 3-delige cursus Spaanse wijn. Uiteraard verzorg ik het deel met CAVA en SHERRY! Drie avonden in de aankomende herfst.”

“Gaaf Ingrid” zei ik, en dat is ook echt zo. Ingrid is van alle markten thuis. Naast Champagne deskundige heeft ze een aanzienlijk aantal landen op de wereld bezocht en zich daar verdiept in de wijnen en de stijlen van deze landen. Een ervan is Spanje, waar meer dan genoeg aan het veranderen is!

Driedelige wijncursus Spaanse wijnen
Vorig jaar november ontvingen drie van onze wijndocenten (Ingrid Larmoyeur, Petra de Vries en Peter Duijn) het diploma Spanish Wine Educator. Met deze accreditatie van de Spanish Wine Academy, organiseren wij dit najaar een driedelige wijncursus voor liefhebbers van Spaanse wijnen.

Het vernieuwde Spanje
Spanje’s wijnindustrie heeft in de afgelopen 20 jaar behoorlijk wat veranderingen doorgemaakt. Nieuwe keldertechnieken hebben gezorgd voor nieuwe wijnstijlen. Vernieuwingen zetten zich niet alleen door in de kelder, maar ook in de wijngaard. Een hernieuwde interesse naar het werken met authentieke druivenrassen maakt dat Spanje weer helemaal in de lift zit en dat er zowel in het lage- als in het hoge segment enorm veel interessante wijnen te vinden zijn. In deze cursus zullen we alle prijssegmenten aan bod laten komen met tevens aandacht voor minder bekende wijnregio’s.

Meer informatie en boeken kunt u op de site van het Wijninstituut doen. Hiervoor kunt u deze link volgen.

 

 

Lees ook:DRIEDELIGE SPAANSE WIJNCURSUS GROOT SUCCES
Lees ook:Cursus Spaanse wijn van Pancho Campo MW
Lees ook:Cava bij de pannenkoeken
Lees ook:Spaanse overheid promoot de wijnexport
Lees ook:Fine and Rare Wine Specialist Course

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>