Wijn uit sinaasappelsap???

Wat is dat gek. Ik heb altijd gedacht, geleerd en niet anders geweten dat het product Wijn uitstluitend en alleen uit te vergisten druivensap kan ontstaan!  Een fenomenale drank die een enorme verscheidenheid kent![1]  Een drank met grote smaakverschillen, waardoor je er eindeloos mee kunt combineren. Zoet, rood, bubbelend, droog, wit of desnoods met een beetje Crème de Cassis erin!|

Als Kir.

Maar nu lees ik dat er wijn gemaakt is van sinaasappelsap? “Burnarj”!

Of  heb ik het verkeerd. Ik citeer van de website:

“ Burnarj is niets minder dan de allereerste mousserende wijn ter wereld, die voor 100% is gemaakt van het sap van de beste sinaasappels ter wereld en zich kan meten met de betere Cava’s en Champagnes. Het pure sap ondergaat een dubbele gisting, waarvan de tweede gisting op fles.”

 

Ik ben benieuwd. Ik hoor graag uw mening!

 

( , ja dit zijn appels…)



[1] Bron: Aan de slag met wijn

Lees ook:Geproefd: Joobles
Lees ook:Hout & Wijn deel I
Lees ook:In Noorwegen mag je nu meer drinken
Lees ook:Bubbelland numero uno: Italië
Lees ook:Geproefd: Granaatappelwijn

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Wijn uit sinaasappelsap???

  1. Alice Reemst

    Zou kunnen als het in een niet Europees land wordt gemaakt.

      /   Reply  / 
  2. Chris Kuhlman

    De WijnGekken hebben de sinaasappelwijn geproefd en dat is niet tegengevallen! Later op onze website!

      /   Reply  / 
  3. Marja van Beek Auteur

    Okay, maar dit is Spanje. Dan mag het denk ik niet? En Wijngekken, benieuwd naar jullie comments!

      /   Reply  / 
  4. Thei

    Nooit van cider gehoord zeker

      /   Reply  / 
  5. Marja van Beek Auteur

    Cider, maar zeker wel. Hoezo? Wat heeft dat met de definitie van wijn te maken?

      /   Reply  / 
  6. Alice Reemst

    Volgens mij gewoon een geval van wijnverkopers Exluvin die geen verstand hebben van wijn. Zij geven inderdaad op hun website aan dat dit een mousserende wijn betreft. Echter op het etiket van de fles staat dit niet vermeld. De benaming die op het etiket gebruikt wordt is espumoso de naranja. Dan kunnen we natuurlijk gaan discusseren over de term espumoso. Sprankelend Oranje of sprankelend sinaasappel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>