Terras Gauda tasting red

Terras Gauda

 

De wijnen van Terras Gauda op de proeftafel. Drie rode wijnen.

Uit Bierzo en uit Castilla Y Leon.
De druiven voor de twee DO Bierzo wijnen uit de serie Pittacum werden in september, oktober geplukt. Beide bevatten ook 14,5% alcohol en zijn van 100% Mencia. Wat een frisse, geurige en fruitige druif is.

 

De Pittacum Aurea is in 2009 gebotteld, in een kleine oplage van 15.000 bottles. De druiven komen van eeuwenoude wijngaarden in het hart van Bierzo, de Areixola. De most vergist op RVS maar krijgt daarna een houtopvoeding van ruim 14 maanden!

 

 

De  gewone Pittacum in 2008, fors met 180.000 bottles. Hiervoor komen de Menciadruiven van oude wijnstokken en zijn voorzichtig gekneusd. Na een vergisting op de tanks, ook een opvoeding op eikenhout, maar niet zolang. Ongeveer 8 maanden. Het verschil is duidelijk te proeven.

 

Als derde rode wijn kwam de Quinta Sardonia op tafel. Een vinho de la tierra wijn waarvan de oogst in 2007 plaatsvond en de botteling in 2009. Een behoorlijke blend van maar liefst 7 druivenrassen!

Op het Wijncoachingbureau   zijn de proefnotities opgenomen onder Food & Wine

Beslist een aanrader!

 

Lees ook:High scores to Terras Gauda
Lees ook:Nieuws van Terras Gauda Spanje
Lees ook:Terras Gauda vliegt mee met KLM
Lees ook:Wijn wordt beter op de zeebodem
Lees ook:Ladies Night in Laren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>