Topwijnmaker uit Spanje komt naar Epe

Wijnproeverij en Proef Dennenheuvel

Met trots kan Wijnkoperij Kroese meedelen dat het gelukt is om Ivan Acebes, wijnmaker van Castelo de Medina, voor haar voorjaarsproeverij naar Nederland te halen. Deze wijnmaker maakt in de Rueda uitsluitend witte wijnen van topkwaliteit. Jaarlijks vallen hun wijnen in de prijzen. Zo scoren zijn wijnen elk jaar hoge ogen bij de Zarcillo, het belangrijkste wijnconcours van Spanje.

Dit is niet het enige wat Wijnkoperij Kroese te bieden heeft. Zo is zaterdag 21 april wijnmaker en eigenaar Tim Ford van Domaine Gayda aanwezig. Sinds kort is Wijnkoperij Kroese importeur van dit prestigieuze domein uit de Languedoc. Ford maakt een breed gamma aan wijnen die allen op de proeftafel staan. Ook Eric Rominger van het Elzasser domein Rominger zal naar Epe afreizen om zijn wijnen persoonlijk toe te lichten.

Daarnaast vindt u een grote diversiteit aan druivenrassen. Meer dan 80 flessen staan voor u open op de proeftafel, waaronder de Gros Manseng van Domaine Cassagnoles. Deze wijn is door het Brabants Asperge Genootschap uitgeroepen tot “Beste Aspergewijn van Nederland 2012”.

Alle wijnen van Wijnkoperij Kroese komen uit eigen import, rechtstreeks van de wijnboer, zonder enige tussenschakel. Hierdoor kunnen de wijnen voor een zeer scherpe prijs aangeboden worden en hebben de wijnen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij de Wijnalmanak. Door deze toonaangevende wijngids is Wijnkoperij Kroese uitgeroepen tot “Wijnspeciaalzaak met het beste wijnassortiment van Nederland 2012”, een prestatie waar iedereen bij Wijnkoperij Kroese zeer trots op is.

Tijdens de wijnproeverij vindt “Proef Dennenheuvel” plaats. Restaurant Hotel Dennenheuvel presenteert een kleine menukaart met een proeverij van haar à la carte kaart. De prijs per gerecht is € 7.50. Deze gerechtjes zijn de gehele middag te bestellen.

De wijnproeverij en Proef Dennenheuvel vinden plaats in Restaurant Hotel Dennenheuvel, aan de Heerderweg 27 in Epe. Zaterdag 21 en zondag 22 april kan er doorlopend geproefd worden van 14.00 t/m 17.00 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u terecht op www.kroesewijnen.nl.

 

 

 

 

 

Lees ook:Proef wild en wijn in Epe
Lees ook:20 januari proeverij van onze Franse verslaggever
Lees ook:Belgische wijnen
Lees ook:Wijnproeverij in het Rosarium – Amsterda
Lees ook:Gratis Griekse wijn proeven in Den Haag voor maar 40 man

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>