Zomerwijn: Berberana Dragon Rosé 2010

Hij was dit weekend nog in de bonus, maar normaal koop je hem voor € 4,99 bij AH: de Berberana Dragon Rosé 2010, gemaakt van tempranillo. Ik kreeg een proeffles onlangs, en maakte opnieuw kennis met dit uitstekende Spaanse wijnmerk. Een uitstekende zomerwijn!

We dronken de rosé bij zalmfilet uit de oven, omwikkeld met rauwe ham. Daarbij een kruidig mengsel van linzen, spinazie en yoghurt. Een prima combinatie! De geur van de wijn is lekker schoon en prettig, met veel rode besjes. De smaak ook al weer fris en prettig, simpel maar goed. Voor die prijs een prima rosé en een waardig deelnemer aan de serie Zomerwijnen op Wijn.blog.

Lees op Wijnkronieken meer achtergronden over Berberana Dragon

Lees ook:Geproefd: Berberana Carta de Oro
Lees ook:Proefnotities Hosman proeverij
Lees ook:Wat drink ik bij Indisch eten?
Lees ook:Geproefd: een Doosje-wijn
Lees ook:Hopscheuten met….?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>