Drink alleen Catalaanse wijnen!

De Catalaanse minister van Landbouw, Josep Maria Pelegri, heeft Catalanen opgeroepen om alleen voedsel en wijnen te gebruiken uit eigen streek. Met het drinken van wijnen uit bijvoorbeeld Rioja wordt de Catalaanse bevolking niet geholpen, stelt de minister.

De oproep om te kiezen voor eigen producten deed Pelegri tijdens een bijeenkomst waarbij vijfhonderd Catalaanse ondernemers aanwezig waren. De oproep om te kiezen voor Catalaanse wijnen in plaats van de kwaliteitswijnen uit de streek Rioja heeft voor de nodige opschudding gezorgd in Spanje. De minister liet weten dat hij met de oproep de Catalanen ervan bewust wil maken dat Catalunya alles op het gebied van groente, fruit, vlees en vis te bieden heeft.

Bron

Lees ook:Chardonnay toegestaan in Rioja
Lees ook:Welke fruitboompje is dit nu?
Lees ook:Proefnotitie Gago: spaanse kruidige nieuweling
Lees ook:Uitslag Rosé verkiezing van het jaar 2006
Lees ook:Individuele 5-daagse trip naar opkomend wijngebied Granada

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>