Alcoholvrije wijn van Torres

Wijnhuis Torres heeft haar alcoholvrije wijn beter verkrijgbaar gemaakt in Nederland. Onder de naam Natureo is het product nu ook beschikbaar voor de horeca en te koop bij wijnwinkels. Torres komt hiermee tegemoet aan de stijgende vraag naar alcoholvrije wijnen die echt naar wijn smaken. Op het etiket staat Natureo Free, vrij van alcohol. Niet 100% alcoholvrij overigens: de wijn bevat 0,5 % alcohol.

Stijgende vraag
Volgens Torres en de Nederlandse importeur Oud Reuclin & Boelen is er steeds meer vraag naar alcoholvrije wijn. Mensen willen wel een glas lekkere wijn, maar zien om allerlei redenen liever af van de alcohol. Dankzij de technische kennis bij Torres is het gelukt een wijn te maken waar bijna geen alcohol in zit, maar die wel de smaak van een echte, lichte witte wijn heeft.

Verleidelijk aroma
De wijnmakers van Torres gebruiken voor Natureo de typisch mediterrane druif moscatel de Alejandria. Een heel veelzijdig ras, want het leent zich zowel voor (grote) tafeldruiven als voor de productie van droge en zoete wijnen. Handelsmerk van deze muskaat is het intens aromatische karakter. In de Natureo komt dat zo verleidelijke aromatische aspect prachtig tot uiting. De wijn wordt gemaakt van vroeg geplukte druiven die een korte, koele vergisting ondergaan, waarbij minimale alcohol vrijkomt en er restsuiker in de wijn overblijft. Vervolgens wordt door middel van een verfijnde techniek de wijn enigszins verhit zodat de alcohol weer onttrokken wordt. Als gevolg van de vroege oogst heeft de wijn een goede zuurgraad, die voor een mooie balans zorgt.

Schenk ’m koel

Natureo in het glas is helder bleekgeel. De geur is rijk en uitbundig, bloemig (rozen), met indrukken van fruit als peer, perzik en citrusvruchten. Ook in de natuurlijke smaak komen deze aroma’s terug. Mild restzoet geeft subtiel tegenspel aan frisse zuren. Dit elegante karakter maakt Natureo geschikt als opwekkend aperitief of als begeleider van lichte visgerechten, schelp- en schaaldieren en rijstgerechten als paella.

Jong en koel
Natureo is bestemd om zo jong mogelijk te drinken. De wijn komt het best tot zijn recht wanneer hij goed gekoeld geserveerd wordt, dus op een graad of 7 à 8. Natureo free (0,5% alcohol) is verkrijgbaar voor € 6,99 bij de betere slijter en wijnwinkel

Lees ook:Spaans merk alcoholvrije wijn in Nederland
Lees ook:Het imperium van de familie Torres
Lees ook:Online magazine over alcoholvrije dranken gelanceerd
Lees ook:TORRES PAZO DAS BRUXAS IN RESTAURANT VIDA TE HILVERSUM
Lees ook:Torres viert 10e verjaardag in China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>