20% van de oogst van Spanje wordt verschrot

Het is al triest dat de EU onder grote druk door blijft gaan met het verschrotten van druiven en niet over is gegaan op het rooien van wijngaarden, wat natuurlijk veel structureler is. Maar dit bericht is helemaal triest. Spanje verschrot met EU geld 20% van haar druivenoogst.

Spanje grootste distillateur van wijn in EU
Spanje is verreweg de grootste distillateur van wijn binnen de Europese Unie. Voor het campagnejaar 2006-2007 heeft het van de Europese Commissie in Brussel toestemming gekregen om 700 miljoen liter wijn te verstoken tot (consumptie)alcohol. Dat komt neer op 54% van het totale contingent van 1,3 miljard liter voor de Unie.als geheel en op bijna 20% van het totale Spaanse oogstvolume van 2006. Een groot deel van de Spaanse wijnalcohol is bestemd voor de productie van brandy en likeurwijnen. Distillatie wordt daarnaast ook gebruikt als middel om de wijnmarkt te regulariseren, lees: vraag en aanbod met elkaar in balans te brengen.

Bron: Slijtersvakblad

Lees ook:Meer dan de helft van het verschrotten van druiven door de EU gebeurt in Spanje
Lees ook:Wijngaarden gerooid in Spanje
Lees ook:Meer wijn uit Italië dan uit Frankrijk
Lees ook:Alcoholgebruik kan de dood tot gevolg hebben !
Lees ook:Cijfers van een wijnbeurs: Vinexpo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>