Snelweg door Ribera del Duero?

De snelweg door Margaux is gelukkig mede door flinke protesten van wijnboeren en liefhebbers van de baan. Nu weer Spanje: 

De Spaanse regering heeft het onzalige plan opgevat om de N-122, de tweebaansweg die dwars door Ribera del Duero loopt, om te bouwen tot supersnelweg A-11. Die zou een schakel moeten gaan vormen in een verbinding tussen Catalonië en Portugal. Over de noodzaak om de drukke N-122 te ontlasten is iedereen het wel eens. Alleen zou uitvoering van het voorgestelde tracé desastreuze gevolgen hebben voor zowel het landschap als de wijnbouw in de streek. Verbreding van de weg zou 100 hectare wijngaard doen verdwijnen en jarenlang voor overlast zorgen. Aangezien langs de huidige N-122 tal van bodegas liggen, zouden parallelwegen aangelegd moeten worden voor het verkeer van en naar die bedrijven. Ook dat zou ten koste gaan van tientallen hectaren wijngaard. Bovendien zou de streek sterk inboeten aan aantrekkelijkheid voor wijntoerisme. Verreweg de beste oplossing zou zijn om de Autovía del Duero volledig nieuw aan te leggen op de noordelijke oever van de rivier. En wellicht verloopt de protestactie in Ribera del Duero net zo succesvol als die in Bordeaux tegen Le Grand Contournement.

 

Lees ook:Ribera del Duero promoveert van DO naar DOCa
Lees ook:Wijngebied uitgelicht: Ribera del Duero
Lees ook:Oogstbericht 2003: Spanje
Lees ook:Protocol voor duurzame wijnbouw in Chili
Lees ook:DRIEDELIGE SPAANSE WIJNCURSUS GROOT SUCCES

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>