Spaanse overheid promoot de wijnexport

Terwijl het er de Nederlandse overheid alles aan gelegen is om de consumptie van alcoholhoudende dranken te ontmoedigen, trekt de Spaanse overheid behoorlijke budgetten uit de kast om met name de verkoop van Spaanse wijnen in andere EU-lidstaten te bevorderen.

Daartoe hebben de Spaanse dienst voor afzetbevordering en promotie (ICEX) en het Spaanse ministerie van Landbouw eind vorige jaar een overeenkomst gesloten voor de promotie van Spaanse agrarische producten in het buitenland en wijn in het bijzonder. De overeenkomst en dus de extra fondsen zijn voorlopig voor twee jaar. Voor 2009 zal verlenging aan de hand van evaluaties bekeken worden. Naast wijn zijn vlees en biologische producten speerpunten in het nieuwe promotiebeleid. Naast het direct beschikbaar stellen van promotiefondsen kan het Spaanse bedrijfsleven ook een beroep doen op marktonderzoek en zakelijke contacten van de diverse Spaanse handelsafdelingen van de ambassades. De komende twee jaar staan ook in het teken van het op gang brengen van de communicatie tussen producenten en overheid in Spanje zelf en anderzijds afnemers en Spaanse producenten. De Spaanse overheid faciliteert daarbij extra via de handelsafdelingen in de diverse landen.

Bron: Slijtersvakblad

Lees ook:Spaanse wijnmakers verbonden in strijd tegen klimaatveranderingen
Lees ook:De soap van de houtsnippers
Lees ook:Ribera del Duero promoveert van DO naar DOCa
Lees ook:Mooi wijninitiatief in Delden
Lees ook:Sopexa promoot ook komende jaren Franse wijnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>