doe eens een andere bubble…

Penina – feestelijke bubbels uit Slovenië

 

Feestje? Champagne te duur? Crémant te klassiek? Buik vol van Prosecco en Cava? In voor iets nieuws, iets verfrissends, iets lekkers? Penina! Penina? Ja, Penina.

 

Penina is nieuw. Nou ja, nieuw. Nieuw in Nederland dan. Want ze maken al eeuwen wijn in Slovenië, en dan vooral wit. Die rukken al een paar jaar op in het Nederlandse wijnschap, en daar komen nu steeds meer bubbels bij. Die noemen de Slovenen zelf Penina. Ze hebben een verfrissende bite en een lekker fruitig karakter. Net even anders dan anders, en al even open en opgeruimd van karakter als de Slovenen zelf.

 

De puklavec & friends Sec bijvoorbeeld is ideaal voor een borrel met vrienden. Tatjana Puklavec: “De mooie dingen in het leven wil je met elkaar delen. Als je iets te vieren hebt, is er toch niets leuker dan samen toasten met vrienden en familie? In Slovenië hebben we daar de Penina voor koud liggen.” De Sec, gemaakt van chardonnay en pinot blanc, is een frisdroog feestje in het glas, heerlijk bij hapjes met zalm of garnalen en de perfecte partner van oesters.

 

Ben je meer in voor zoete verleiding? Kies dan bijvoorbeeld Gomila Exclusive Sparkling Demi Sec. Wijnmaker Mitja Herga: “Wij doen er alles aan om uitstekende wijnen te maken. Om van te genieten, niet om ingewikkeld over te doen. Wijn drinken moet een feestje zijn en dat geldt al helemaal voor onze bubbels. De Gomila Demi Sec is een exclusieve, mousserende wijn gemaakt van onze beste Muscat Ottonel druiven, die de wijn een bloemig muskaataroma meegeven.” Een sprankelend aperitief, verrassend bij speciale gelegenheden en onweerstaanbaar bij zoet fingerfood of desserts.

 

Na zdravje! zeggen de Slovenen dan: Proost!

 

 

 

 


Lees ook:Nieuw in Nederland: Sloveense wijnen van Gomila
Lees ook:Sloveense wijnen van p&f wineries blijven scoren!
Lees ook:Cava workshop
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:Champagne, Cava of Prosecco

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>