PROEF PORTUGESE WIJN!

Persbericht.
Vijf Nederlandse wijnimporteurs, gespecialiseerd in Portugese wijnen, hebben de koppen bij elkaar gestoken voor een uniek project: “Proef Portugese Wijn”, gecoördineerd door marketeer, André Sauerbier.

Deze vijf importeurs vertegenwoordigen met hun assortiment de betere wijnen uit Portugal verkrijgbaar in Nederland. Het gezamenlijke portfolio omdat 100+ wijnen afkomstig van 50 producenten uit 12 wijnregio’s in Portugal. Het gamma biedt een uniek overzicht aan smaakstijlen en druivenrassen aan.

Zij nodigen u uit om deze unieke wijnen te komen proeven. Hiervoor worden twee grote proeverijen georganiseerd op respectievelijk 23 – 25 september a.s., tijdens Gastvrij Rotterdam in Ahoy en op 27 en 28 oktober a.s. tijdens het Perswijn Winterwijnevenement in Wassenaar. Voor de pers zijn beide proeverijen toegankelijk. Op elke proeverij zal een ander gamma van wijnen gepresenteerd worden.

De importeurs zijn :

-   Flor del Vino www.flordelvino.com
-   Garrity Fine Wines www.garrityfinewines.com
-   Horizon Wines  www.horizonwines.com
-   Partners in Wine/Andre Kerstens  www.andrekerstens.nl
-   PortugeseWijnen & Zo www.portugesewijnenzo.nl

Hoewel vakmensen ervan op de hoogte zijn dat er veel goede en steeds meer interessante wijnen uit Portugal komen, is het Nederlandse marktaandeel voor Portugese wijn relatief klein. Portugal is een middelgroot wijnland met een beperkt promotiebudget. Het grootste deel van het budget wordt aan sleutelmarkten besteed en niet aan promotie in Nederland. Bovendien gaat de promotionele aandacht uit naar Port, een versterkte wijn met een speciale doelgroep, en niet naar wijn. Uit publicaties in de internationale media blijkt echter dat in de laatste jaren de kwaliteit van de rode- en witte Portugese wijnen aanzienlijk is verbeterd. Deze kwaliteitsopmars neemt steeds grotere vormen aan en lijkt vooralsnog niet ten einde. Het is dus nu dat deze wijnen om onze aandacht vragen en wij u de mogelijkheid bieden voor een (hernieuwde) kennismaking.

Wat is de oorzaak van deze kwaliteitsverbetering en waardoor vallen ze nu meer op? Door op grote schaal te investeren in het moderniseren van de wijnbouw en in keldertechnieken. In tegenstelling tot veel andere wijnlanden zijn de verbeteringen in kwaliteit geleidelijk aan ingevoerd en is men hier niet doorgeschoten. Bovendien is de instroom van internationale druivenrassen hier veel beperkter. Door vast te houden aan het gebruik van lokale druivenrassen bezitten Portugese wijnen een uniek karakter. Er is al enige jaren een trend waarneembaar naar traditie en authenticiteit. De consument zoekt naar unieke wijnen. Het ligt voor de hand dat in de komende jaren Portugal een speciale plaats in het wijnspectrum zal innemen.

Portugese wijnen onder de aandacht brengen is een uitdaging. Het vraagt om durf en avontuurlijkheid van de wijnconsument en wijnvakman. Vooral in de horeca vormt het een uitdaging, maar de extra inspanning geeft ook een beloning en een nieuwe dimensie aan genieten van wijn en wijn en gerechten.

Proeverij 1
23 – 25 september 2013 Gastvrij Rotterdam in AHOY. www.gastvrij-rotterdam.nl
In het Wijnpaviljoen, hosted by Perswijn. .
Deze groots opgezette beurs voor de horeca is, met medewerking van Perswijn en Het Wijninstituut, ook uitgerust met een Wijnpaviljoen waar meer dan 30 importeurs hun wijnen presenteren. De importeurs zullen samenwerken met de “omliggende” foodspecialisten om de gastronomische kwaliteiten van de wijnen tot hun recht te laten komen. Uitsluitend toegankelijk voor de pers en horeca.

Proeverij 2
27 – 28 oktober 2013 Kasteel De Wittenburg Wassenaar, www.kasteelwittenburg.nl
en www.perswijn.nl/winter Wijnevenement in het teken van winterwijnen.
Op zondag toegankelijk voor wijnliefhebbers. Op maandag uitsluitend toegankelijk voor vakmensen.

Lees ook:Proeverij op komst: Grootse wijnen, Kleine importeurs
Lees ook:PERSWIJN BESTAAT 25 JAAR
Lees ook:Bezoek dit jaar Grootse Wijnen, Kleine Importeurs!
Lees ook:Rose aan zee op 9 en 10 juni
Lees ook:Links: Catavino

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>