Alentejo ligt in Portugal

Alentejo, zonnige wijnstreek in Portugal! Heuvels en bossen, maar slechts heel dun bevolkt. En in deze streek bevindt zich een enomr kurkbos! Ten zuiden van Lissabon, met zo’n 750.000 ha. Razendhoge temperaturen van wel 40 graden in de zomer en hier maken ze wijn! Hele mooie zelfs.
Ik las er over op Dichtbij.nl waar Alentejo importeur Robert Diever aan het woord is! “In Portugal wordt wijn meer gedronken dan water. Het is levensbehoefte nummer één,” zegt liefhebber Robert Biever, eigenaar van Alentejo Wijnen uit Vleuterweide. Klik hier even voor het hele artikel!

Lees ook:Pinot Days in San Francisco: 2005 is een goed jaar voor amerikaanse Pinot
Lees ook:20-23 okt Megavino in Brussel
Lees ook:Champagne vloeide rijkelijk op de Tefaf 2012 in Maastricht
Lees ook:Eén flesje of wat meer?
Lees ook:Medicinale wijn tegen hoest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>