Graham’s introduceert ‘Groene Port’

In vele wijngebieden is het inmiddels heel gewoon. Verantwoord of biodynamisch produceren, luisteren naar moeder aarde, niet bijmesten of water geven. Kortom: wijn maken zoals de natuur het bedoeld heeft. Ook in de Portugese Dourovallei, waar port wordt gemaakt, blijft men niet achter. Dit najaar brengt het merk Graham’s een port op de markt die gemaakt is van biologisch geteelde druiven: Graham’s Natura Reserve Port. Het brede assortiment kwaliteitsports van Graham’s wordt hiermee nog completer.

Aandacht voor de natuur, het milieu en bescherming van het cultureel erfgoed staan bij Graham’s hoog in het vaandel en zijn een geïntegreerd onderdeel van de lange termijnvisie van het bedrijf dat behoort aan de Symington Family. De Dourovallei zelf overigens staat sinds 2001 op de UNESCO-lijst van de werelderfgoederen en is hiermee een zeer bijzonder plekje op onze aardbol geworden. Een aantal jaren geleden is de Symington Family gestart met biologische wijnbouw op een areaal van 126 hectare wijngaard, die met de oogst van 2010 volledig gecertificeerd duurzaam is. Hiermee speelt het bedrijf niet alleen in op de algemene ontwikkelingen in de wijnbouw, maar ook op de toenemende vraag vanuit de markt naar biologische producten.

De Graham’s Natura is het meest recente bewijs van de betrokkenheid die het bedrijf heeft bij het milieu. De port wordt geproduceerd van druiven die geteeld worden in biologische wijngaarden bij Quinta das Lages en Quinta da Vilarica op 150-350 meter boven de zeespiegel. Hier is voldoende wind en weinig neerslag, waardoor de wijnstokken op natuurlijke wijze hun afweersysteem ontwikkelen. Richtlijnen voor biologische wijnbouw worden gevolgd en de natuurlijke cyclus van de wijngaard gerespecteerd. Het gevolg is dat de wijnstok zijn eigen opbrengst bepaalt en kleinere druiven produceert met meer geconcentreerd fruit.

De geur van de Graham’s Natura is fris, bloemig en elegant. In lijn met de generieke stijl van Graham’s wijnen is de smaak rijk, zoet en fruitig. Serveer Graham’s Natura in een goed wijnglas, op 16-18 °C. Mooie combinatie met rijke, noten- of chocoladedesserts of bij stevige, uitgesproken kaassoorten zoals een rijpe, blauwdooraderde Stilton of een oude, harde Hollandse kaas.

Graham’s Natura Reserve Port is vanaf half november bij Gall & Gall verkrijgbaar voor 12,99 euro.

Lees ook:Graham’s Port declareert Vintage 2011
Lees ook:Graham’s Vintage Port 2011 bij Vermeer
Lees ook:Een van de best bewaarde geheimen van Graham’s
Lees ook:Nieuw: Graham’s 1961 Single Harvest Tawny
Lees ook:Graham’s Port 1890 Lodge ondergaat metamorfose

1 Reacties // Reageer

One thought on “Graham’s introduceert ‘Groene Port’

  1. Yvonne van Bruggen

    L.S.
    Zou graag willen weten hoe de groene port geklaard is. Ik ben namelijk veganist maar hou wel van een goed glas port, echter zonder dierlijke produkten erin…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>