Spaanse wijnmakers verbonden in strijd tegen klimaatveranderingen

Afgelopen vrijdag heeft een groep gerenommeerde Spaanse wijnproducenten de Declaratie van Barcelona ondertekend, waarbij zij zich verbonden klimaatveranderingen  tegen te gaan.  De Declaratie vormde een belangrijk thema op de conferentie Wineries for Climate Protection. Aanwezig waren belangrijke producenten als Miquel Torres van Torres, Mar Raventós van Codorniu en Pablo Alvarez van Vega Sicilia, naast diverse vertegenwoordigers van de Spaanse consejos reguladores (handelsorganisaties per herkomstgebied) e.a.

De Barcelona Declaratie somt 10 criteria op waaraan wijnproducenten moeten voldoen om op een volledig duurzame wijze wijn te produceren. Meer dan 1000 Spaanse wijnbedrijven hebben ondertekend!  Lees meer op Decanter.com

Lees ook:Wijnkoperij van Eesteren heft het wijnglas op het strand
Lees ook:Het imperium van de familie Torres
Lees ook:Vega Sicilia is altijd een topper op de veilingen
Lees ook:Torres viert 10e verjaardag in China
Lees ook:Spaanse overheid promoot de wijnexport

1 Reacties // Reageer

One thought on “Spaanse wijnmakers verbonden in strijd tegen klimaatveranderingen

  1. Mark

    Het wordt in Spanje wel steeds droger. Maar dat is nog wel verschillend per wijngebied hoor. Het zuiden kent met name een sterke droogte. Overigen houdt we voldoende wijngebieden in Spanje over

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>