Rubriek: Landen

OTIMA 10 strak in pak

Op het laatste moment nog even een cadeautje scoren. Wie herkent dit niet en…  waar haal je dan zo snel wat leuks vandaan? Een doosje bonbons of  een bloemetje uit de supermarkt? Wil je origineel doen? Pak dan  OTIMA 10 uit het wijnschap, een mooie fles en strak in pak. TIMA 10 is een verrassend

Lees verder...

Platter’s South African Wine Guide

Ingezonden stuk over  Platter ‘s Wine Guide Recordaantal vijfsterrenwijnen in Platter’s 2014 In een succesjaar voor de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie heeft Platter’s South African Wine Guide voor de 34e editie van de gids niet minder dan 80 wijnen uitverkoren voor de hoogste waardering met vijf sterren tegenover 62 vorig jaar. Vijfsterrenwijnen zijn uitzonderlijke bottelingen die door

Lees verder...

2013 is een geweldig Roussillonjaar!

P ersbericht; Roussillon 2013 veelbelovend Half augustus werden in de Roussillon de eerste trossen muscat =C3=A0 petits grains geplukt. De regio was daarmee de eerste in heel Frankrijk. Deze druiven zijn geoogst om droge witte wijnen met levendig fruit van te maken. En bij dit mooie begin is het niet gebleven. De oogstperiode die zich

Lees verder...

TANGLED TREE WIJNEN – LICHT ALS DE LIEFDE

PERSBERICHT Duurzaam en nieuw bij Gall & Gall  Rotterdam, oktober 2013. Het bekende Zuid-Afrikaanse wijnhuis Van Loveren introduceert een nieuw, milieuvriendelijk wijnmerk in Nederland: Tangled Tree wijnen. De wijnen zijn vanaf week 42 verkrijgbaar bij Gall & Gall.  Als bomen konden praten…

Lees verder...

High scores to Terras Gauda

ROBERT PARKER AND INTERNATIONAL WINE CELLAR PROMOTE INTERNATIONAL RECOGNITION OF WINES FROM THE SPANISH TERRAS GAUDA GROUP Pittacum, one of the best values from El Bierzo, according to Robert Parker Critic Josh Reynolds awards high scores to TERRAS GAUDA, PITTACUM and QUINTA SARDONIA wines in Steve Tanzer’s influential U.S. publication, ‘International Wine Cellar’ The famous

Lees verder...

EMIEL KWEKKEBOOM WINNAAR PRIX CULINAIRE ‘LE TAITTINGER’ BENELUX

PERSBERICHT ZOETERMEER: 24 SEPTEMBER 2013 Op maandag 23 september 2013 won Emiel Kwekkeboom van Restaurant La Rive de 47e editie van de Prix Culinaire ‘Le Taittinger’ Benelux. De finale werd gehouden op het ss Rotterdam en is het prestigieuze jaarlijkse evenement voor talentvolle en ambitieuze koks.  Emiel Kwekkeboom zal Nederland vertegenwoordigen in de internationale wedstrijd

Lees verder...

Acht praktische tips voor een goede huiswijn

Huiswijn debat levert 8 praktische tips op om goede huiswijn te schenken Gast is bereid vijftig cent meer te betalen voor een goed glas Amsterdam, 25 september 2013 – Gistermiddag vond er op het Inspiratieplein van Gastvrij Rotterdam het eerste Nederlandse Huiswijn debat plaats. Met een levendige discussie tussen de panelleden en circa 100 aanwezigen

Lees verder...

Symington Family Estates aanwezig op TFWA World Exhibition

Symington Family Estates zal dit jaar voor het eerst als exposant deelnemen aan de TFWA World Exhibition. Deze grootste duty free en travel retail beurs ter wereld vindt plaats van 20-25 oktober in Cannes en staat bekend als toonaangevend voor premium merken. Symington Family Estates is eigenaar van een aantal prestigieuze premium port merken, waaronder

Lees verder...

Wines of South Africa (WOSA) heeft een nieuwe CEO

Persbericht Wines of South Africa Wines of South Africa (WOSA) heeft een nieuwe CEO benoemd. Het is de internationale marketingspecialiste Siobhan Thompson die met ingang van november Su Birch zal opvolgen. Birch blijft aan tot het eind van het jaar om een geruisloze overdracht te garanderen. Daarna stapt ze na 13 jaar CEO van WOSA

Lees verder...

PROEF PORTUGESE WIJN!

Persbericht. Vijf Nederlandse wijnimporteurs, gespecialiseerd in Portugese wijnen, hebben de koppen bij elkaar gestoken voor een uniek project: “Proef Portugese Wijn”, gecoördineerd door marketeer, André Sauerbier. Deze vijf importeurs vertegenwoordigen met hun assortiment de betere wijnen uit Portugal verkrijgbaar in Nederland. Het gezamenlijke portfolio omdat 100+ wijnen afkomstig van 50 producenten uit 12 wijnregio’s in

Lees verder...

Sterrenkoks creëren culinaire gekte op Folie Culinaire

Persbericht, Maastricht september 2013 Bezoekers verhogen hun culinaire prestaties Op de gastronomievakbeurs Folie Culinaire in MECC Maastricht – van maandag 7 tot en met woensdag 9 oktober – laten internationale sterrenchefs de vakbezoekers veel beleven, ervaren en vooral proeven. Klinkende namen in het programma zijn Jean-Francois Piège en Hans Snijders (geven kookdemonstraties op maandag 7

Lees verder...

Nederlandse Wijnfeesten in het Gelderse Groesbeek

Nederlandse Wijnfeesten in het Gelderse Groesbeek 27, 28 en 29 september   Nazomeren in Wijndorp Groesbeek? In het laatste weekend van september vinden in het Gelderse Wijndorp Groesbeek de jaarlijkse Nederlandse Wijnfeesten plaats. Geniet van wijn, wijnbouw en feest. Verras vrienden of familie of verwen jezelf met een weekendje of dagje vol wijnproeverijen, wijngaarden, muziek,

Lees verder...

10e editie van de vakbeurs

10e editie van de vakbeurs « France- Vins » 
Maandag 20 januari 2014 in Amsterdam & 
Dinsdag 21 januari 2014 in Brussel Voor het 10e achtereenvolgende jaar, wordt de beurs France – Vins in januari georganiseerd. Een honderdtal Franse producenten zullen hun wijnen presenteren aan wijnprofessionals uit België en Nederland. France Vins is een vakbeurs en richt

Lees verder...

Saint Bacchus 2013

Persbericht   21 Roussillonwijnen onderscheiden met Saint Bacchus   Op 7 juni heeft in Perpignan de jury, bestaande uit professionele wijnproevers uit Zuid-Frankrijk en Noord-Catalonië  en onder de bezielende leiding van Dominque Laporte (beste sommelier van Frankrijk), de  Saint Bacchus 2013 bekend gemaakt. Van de 128 blind geproefde wijnen  kregen uiteindelijk 21 wijnen de Bacchus

Lees verder...