Boliviaanse wijnen op Wine Professional

Morgen begint de jaarlijkse wijnbeurs in de RAI, Wine Professional, waar de hele Nederlandse wijnwereld zich weer zal presenteren. Op die beurs zullen voor het eerst Boliviaanse wijnen te proeven zijn! Het is niet alleen een Nederlandse primeur, ook een Europese!


Bij de presentatie op de Wine Professional, onderdeel van de vierdaagse horecabeurs, is dinsdag 10 januari tussen 10.00 en 12.00 uur een proeverij inbegrepen. Daarbij is de ambassadeur van Bolivia aanwezig. De presentatie is in handen van vinoloog en wijnauteur Cees van Casteren samen met een Boliviaanse wijnbouwer. Het tweetal gaat onder meer in op de ijle klimatologische omstandigheden waaronder de productie van de Vinos de Altura, letterlijk ‘hoogtewijnen’, plaatsvindt. Ook is er een toelichting over de belangrijkste producenten in het gebied. Nergens ter wereld wordt wijn op zo’n hoogte verbouwd als in het zuiden van Bolivia.

De aanwezigheid van de Boliviaanse wijnen wordt mogelijk gemaakt door Centrum tot Bevordering van Import uit Ontwikkelingslanden (CBI), een agentschap van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Zelf zal ik ook de beurs bezoeken, en hoop de Boliviaanse wijnen te proeven. Verslag volgt uiteraard!

Bron

Lees ook:Jan van Lissum koninklijk onderscheiden
Lees ook:Presentatie Gault Millau in RAI
Lees ook:Wine Professional en al die andere beurzen
Lees ook:Veelzijdigheid troef tijdens 10e Wine Professional
Lees ook:Genomineerden GaultMillau Awards bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>