Winnaars wijnproeverij Ontdek de Nieuwe Wereld

Zondag 22 mei was het Mövenpick City Centre Amsterdam het toneel voor de door Perswijn georganiseerde wijnproeverij Ontdek de Nieuwe Wereld. Net als voorgaande jaren toonde deze proeverij dat de zogenaamde Nieuwe Wereld, de wijnlanden buiten Europa, en breed scala aan kwaliteitswijnen biedt. Diverse importeurs lieten wijnen uit de proeven, ook uit de hogere prijsklassen, van ca. 50 producenten aan de vooral jonge wijnliefhebbers.

In de zes goed volgeboekte masterclasses, geleid door de wijnmakers zelf, konden consumenten en vakmensen proeven en horen wat de Nieuwe Wereld te bieden heeft. Kennis van locale terroirs, vinificatietechnieken en lagere opbrengst per hectare zorgen voor een vooruitgang, die duidelijk te proeven is.

Nieuwe Wereld Chardonnay en Cabernet Sauvignon
Het Perswijn/panel heeft ook dit jaar weer geproefd voor de verkiezing van de beste betaalbare wijnen uit de Nieuwe Wereld. Dit jaar werden de beste Chardonnay onder € 12,5 en de beste Cabernet Sauvignon onder € 12,50 gekozen door het Perswijn-panel.

Winnaars Chardonnay

1. Waterford Estate 2009, Stellenbosch, Henri Bloem/Hart’s Wijnhandel
2. El Descanso, Sin­gle Vineyard 2008, Casablanca Valley, Plus
3. Casa Silva, Colección 2010, Colchagua Valley, LFE

Winnaars cabernet Sauvignon

1. Mont Gras, Reserva 2009, Colchagua, Fourcroy Nederland
2. Errazuriz Estate 2009, Aconcagua, Gastrovino
3. Morandé 2009, Maipo Valley, Tamis/Vino Via

Lees ook:Masterclasses Nieuwe Wereld [Persbericht]
Lees ook:22 oktober Klassiek Europa in Noordwijk
Lees ook:Grote Nieuwe Wereld Proeverij
Lees ook:Masterclasses Nieuwe wereld op 22 april
Lees ook:Proeverijen deze zomer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>