Geproefd: Cono Sur Organic Pinot Noir 2009

Biologisch wordt een echt toverwoord in wijnland. Steeds meer producenten promoten hun wijnen als biologisch, en er zijn inmiddels allerlei labels en kwaliteitsstempels. Een van de bedrijven die al vroeg met biologische wijnbouw bezig was, is het Chileense Cono Sur.

Van hen proefde ik onlangs een Pinot Noir 2009, verkrijgbaar bij de Mitra voor € 7,99.

Terwijl veel biologische wijnen heel zuiver zijn, kon ik dat bij deze helaas niet zo ontdekken. Ik vond hem – voor het eten – zelfs een beetje muf.

Maar hé, wat gebeurde daar BIJ het eten? Toen leefde die wijn helemaal op! Bij de pittig door onze Groene Weg-slager gekruide karbonades kwam ineens veel meer vrolijkheid en fruitigheid naar voren. De tannines werden zachter, en de wijn kwam ons ineens een stuk vriendelijker over. Zo zie je maar weer, dat ook bij wijnen eerste indrukken niet altijd alles zeggen!

Op alle labels van Cono Sur-flessen zie je trouwens altijd een fiets: die vormt een essentieel onderdeel van Cono Sur’s biologische filosofie. Al het personeel in de wijngaard verplaatst zich per fiets, om zoveel mogelijk schade aan het milieu en de wijngaarden te beperken. En het is nog gezond voor de wijngaardwerkers ook…. (Hopelijk hoeven ze overigens niet de voetheuvels van de Andes in….)

Lees ook:Groene wijnbouw kent opmars in Frankrijk
Lees ook:Biologische wijnen – biologische moestuin
Lees ook:Nieuwe website: Puur Tafelen
Lees ook:Nieuwe Europese regels voor biologische wijn
Lees ook:Toenemende vraag naar duurzaam en biologisch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>