Beste wijn toerisme plek in Zuid Afrika: Vergelegen

Het ‘Great Wine Capitals Global Network' reikt jaarlijks de Best of Wine Tourism Awards uit. Dit jaar mag Vergelegen zich de beste wijntoerisme bestemming van Zuid-Afrika noemen. Vergelegen heeft vooral goed gescoord in de categorieën ‘kunst en cultuur' en ‘architectuur'. Eerder waren Spier (2004), Nederburg (2005) en Waterford (2006) winnaars.

Kaapstad is sinds 2003 aangesloten bij het ‘Great Wine Capitals Global Network'. De andere leden zijn: Bilbao-Rioja, Bordeaux, Florence, Melbourne, Mendoza, Porto en San Francisco-Napa Valley. Dit netwerk is in het leven geroepen om wijntoerisme op internationaal niveau te bevorderen en culturele, economische en academische uitwisselingen tussen de leden te promoten.

De website www.greatwinecapitals.com geeft informatie over alles wat er te doen is in en rond de deelnemende steden.

Lees ook:Wijnhoofdstad van Duitsland
Lees ook:Winnaars Wine Tourism Awards bekend gemaakt
Lees ook:Langs de wijngaarden van Rheinhessen
Lees ook:Taste of Amsterdam komt eraan!
Lees ook:Vrouwen in de wijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>