Uitbraak Phylloxera in Australie

In oktober hebben we ook al een uitbraak van phylloxera in Australie gemeld. Maar nu meld Fosters dat er in Yarra Valley weer een uitbraak is…

Niets om je zorgen over te maken. Ze gaan er daar net zo omslachtig mee om als wij met gekke koeien ziektes en zo. 

Foster’s, de grootste brouwerij van Australië, met ook grote belangen in de wijnproductie van Australië, heeft een aanval van de gevreesde phylloxera vastatrix bladluis op haar wijngaarden weten te pareren, zo meldt een woordvoerder van het concern. Deze alom gevreesde bladluis-soort, die in de tweede helft van de 19e eeuw zowat de hele Europese wijnbouw vernietigde, werd begin december aangetroffen in een klein deel van een 32 ha grote wijngaard van Foster’s in de Yarra Valley.
In het Europa van toen was het louter dankzij de introductie van Amerikaanse onderstokken, die ongevoelig bleken voor de Phylloxera vastatrix bladluis, dat een deel van ded wijnbouw behouden bleef. De luis nestelt zich in de wortels van druivenstokken die daardoor langzaam afsterven. Volgens mededelingen van Foster’s zijn de lokale overheden van de regio Victoria inmiddels vast te stellen waar de bladluis vandaan zou kunnen komen en of er nog meer infectiehaarden zijn. Er gelden inmiddels strikte quarantaine-voorschriften voor de hele regio.
Het is niet de eerste keer dat de phylloxera opduikt in Australië. Eerder werden al infectiehaarden met de phylloxera aangetroffen, onder meer in de King Valley, Nagambie en Rutherglen in Noord-Oost Victoria en in gebieden rond Sydney in New South Wales.

Bron: Slijtersvakblad 

Lees ook:Australië – Phylloxera bedreigt Yarra Valley
Lees ook:Australië – Nieuwe haard van phylloxera
Lees ook:Geen wijn maar wel erg leuk
Lees ook:Uitbraak van Phylloxera in Australie?
Lees ook:Bij ons was augustus kleddernat, in Australie kurkdroog ;-)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>