Australische wijn wordt goedkoper

De marktprijs voor een ton Australische druiven is drastisch aan het dalen. Daarom wordt verwacht dat Australische wijn het komende jaar steeds goedkoper wordt.

De spotmarkt ligt naar verwachting eind dit jaar met de oogst op 100-150 dollar per ton, terwijl het produceren de boer al 200-800 kost.

De oorzaak is overproductie. We hebben het daar al vaker over gehad, lees maar hier en hier.

De industrie roept om maatregelen. Lees hier het hele artikel.

Lees ook:In 2100 geen wijn meer uit Napa
Lees ook:Oogstbericht 2006: Australie
Lees ook:Wijn uit de Achterhoek
Lees ook:AC/DC nu ook als wijnlabel
Lees ook:Droogte in Australie

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Australische wijn wordt goedkoper

 1. dick

  Dat prima is natuurlijk uitstekend nieuws voor de consument, maar voor de producenten wat minder.

  Het is net een sneeuwbal: de nieuwe wereld dendert over de oude, waarvan de gemiddelde kwaliteit te laag is voor de prijs. Die wijn wordt zo helemaal niet meer gekocht met als gevolg dat hij verdwijnt omdat het geld om te kunnen verbeteren ontbreekt.

  Wat dat aangaat staan we in (m.m. in Zuid-)Europa aan de vooravond van een proces van het verdwijnen van wijn. Sta je nu ergens in het achterland van, bijv. Béziers (languedoc) dan zie je wijn zover het oog rijkt, 360 graden in het rond. Over 10 jaar is dat niet meer zo. Dan staat er overal een lelijk droomhuis in oude wijngaard …

    /   Reply  / 
 2. Hans

  Dick,

  Ik geloof in marktwerking… ;-)

    /   Reply  / 
 3. Joost

  Ja en erg goed ! Ik woon in de Barossa in Zuid-Australie en dat is een van de beste wijngebieden. In de super kun je keurige wijn kopen voor (omgerekend)ongeveer 5 euro voor 2 liter. Populair zijn ook de zogenaamde Cleanskins. Dat zijn kwaliteitswijnen die verkocht worden zonder etiket, zodat je niet weet van welke maker hij is. Zo kun je een wijn die normaal 15 euro kost voor de helft van de prijs krijgen.Ik koop gewoon bij de ‘boer’. Zeer drinkbare wijnen, alle smaken die je maar wilt. Franse wijn hoeft voor mij net meer.
  Groeten
  Joost

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>