Wijnproductie in India stijgt met 57%


Dit is pas nieuwe wereld. De autoriteiten in India zijn laaiend enthousiast. Met hun toch al enorm stijgende economie, hebben ze nu nog een nieuwe industrie gevonden waar ze het helemaal in gaan maken: wijnproductie. Vooral in de buurt van Maharashtra.

Ik ben blij dat ze zo blij zijn

Ik moet zeggen, ik heb nog nooit wijn uit India geproefd en er worden maar 5000 kisten ge-exporteerd. Dat is dus niks.

Heeft iemand wel eens wijn uit India geproefd? En?

Lees hier meer.

Lees ook:Wijnconsumptie in India omhoog met 35%
Lees ook:Wine from India
Lees ook:EU overweegt maatregelen tegen India
Lees ook:De top 10 wijnhuizen uit India
Lees ook:Nieuw wijnland: India!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wijnproductie in India stijgt met 57%

 1. Judith Smals

  Net voordat India werd uitgeroepen tot het 45e officiele wijnland hadden wij onze handtekening gezet onder een order van rood, wit en rose uit Maharashtra, Nashik. De producent, Zampa Wines, exporteert zijn wijnen al enige tijd naar ‘curryland’ Engeland en nu volgt Nederland! We hebben de wijnen geproefd op Prowein 2011 en waren verbijsterd over de hoge kwaliteit. Niet toevallig zijn de rode wijnen van Zampa onderscheiden op de laatste International Wine Challenge in Londen en staat de chenin blanc op de kaart van een sterrenrestaurant in NYC. Veelbelovend dus!
  Vanaf begin oktober 2011 zijn de wijnen bij ons – Cellar Master – verkrijgbaar.

    /   Reply  / 
 2. Mariella Beukers

  Spannend Judith! Gaan jullie ze nog feestelijk introduceren? Hou me op de hoogte, eventueel ook voor Wijnkronieken.nl

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>