NZwijn kopt: Wijn in plastic uit Nieuw Zeeland, de toekomst?


Geschreven door Robbert Homburg op 27 februari 2012

Yealands Estate brengt al een tijdje wijn in PET flessen op de markt in Nieuw Zeeland en Australie. Deze wijnen heten Full Circle. Yealands is zeer innovatief en erg betrokken bij het verduurzamen van de wijnwereld. Aan de ene kant is dit initiatief super, een plastic wijnfles weegt slechts 10% van het gewicht van een normale fles. De effecten daarvan zijn legio in transport en recycling. Echter hier zit ook de keer zijde aan. Glas is een natuur product en uiteindelijk afbreekbaar. Laatst zag ik beelden van het plastic van ronddrijft in de oceanen en overleden albatrossen midden in dat gebied met soms wel 20 doppen in hun maag! De consument heeft heel lang moeten wennen aan schroefdoppen op wijnflessen dat ik me ook afvraag of consumenten deze flessen niet associëren met ultra goedkope fabriekswijn?

Ja, de wijnindustrie moet alles doen om duurzamer te worden. In Nieuw Zeeland zijn ze daar al enrom ver mee. ik vraag me wel af of dit de juiste oplossing is. Dus bij deze wel de aanmoediging voor wijnhuizen zoals Yealands om te blijven werken aan duurzaamheid!

Alle informatie over Nieuw Zeeland vind u HIER!

Lees ook:Phylloxera in Nieuw Zeeland
Lees ook:Meer en meer plastic flessen
Lees ook:twee wereldreizigers in Marlbourough
Lees ook:Nieuw Zeeland schiet omhoog in wijnexport
Lees ook:Ook de kurk industrie innoveert!

1 Reacties // Reageer

One thought on “NZwijn kopt: Wijn in plastic uit Nieuw Zeeland, de toekomst?

  1. André Sauerbier (Neth.)

    Scheidt de verpakking en de kwaliteit van de wijn. Er KAN goede wijn in plastic of BIB zitten. Helaas in Nederland nog niet….
    In Frankrijk een goede AOC wijn in een mooie BIB 3 liter € 15,– 5 L € 19,50 – 35,–.
    Voor dagelijks kwaliteitsgebruik.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>