Wijn en Food in de krant

De Telegraaf doet melding van prachtige wijnen in gezelschap van een gastronomische lunch. En wel de wijnen van het Limburgse domein Aldenborgh uit Eys! Deze begeleidden de lunch van Karl van Baggem, eigenaar en chefkok van de Hoefslag(*) in Bosch en Duin.
De wijnmaker, Peter Pelzer, was zelf aanwezig om over zijn vak, zijn wijngaard en zijn wijnen te vertellen! Sommelier Jan Wilem van Hek, die Nederland in maart op het WK voor Sommeliers in Tokyo zal vertegenwoordigen, was onder de indruk van de unieke smaak van de Riesling 2006.  Een wijn van Pelzer, geschonken door Petro Kools van het Maasbrachtse DaVInci, omdat op de Aldenborgh de wijn niet meer voor handen was!
Fantastisch!  En wat had ik graag meegeproefd! Natuurlijk!

 
In diezelfde krant trouwens een merkwaardig Groen nieuwtje! “Chinese wetenschappers zijn er in geslaagd groenten te telen onder de spcifieke condities die van toepassing zijn op de hemellichamen.”

Hoe bizar. Er zijn vier verschillende groente geteeld en geoogst. Planten en algen zorgden voor het biologisch evenwicht in het bijzondere klimaat.

Lees ook:JLO slaat aanbod van een half miljoen af!
Lees ook:Opmerkelijke zaken eind 2012
Lees ook:Wijnspijs dineren op locatie
Lees ook:Moët-Hennessy investeert in Chinese wijngaarden
Lees ook:Moët gaat bubbels in China produceren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>