Wijnbouw in Nederland

Vanochtend, bezig op het web, stuit ik op een leuk echt ‘Nederlands’ artikel over Nederlandse wijnbouw. Goede tips, helder geschreven.
Ik citeer:

“Wijn Nederland wijnbouw Nederland leuke en interessante weetjes

  • Hoe rijper de druiven hoe beter de wijn.
  • Nederlandse wijn is een kwalitatief zeer goed streekproduct wat grotendeels in de eigen regio aan de man gebracht moet worden.
  • In Nederland zal wijnbouw altijd kleinschalig blijven al lijkt een verdubbeling van het wijnareaal wel haalbaar.
  • Voor consumenten is het verhaal achter de wijn interessant.
  • Zo’n dertig procent van de wijnbedrijven in Nederland werkt biologisch.
  • Topkoks gebruiken sap van onrijpe druiven ( verjus ) tijdens het koken in plaats van azijn.
  • Voor Nederlandse wijn is het van belang dat deze van topkwaliteit is, om dat te bereiken zal men binnen de branche goed samen moeten werken en kennis moeten delen. Dit vraagt de inzet van allen die werkzaam zijn in de Nederlandse wijnbouw.”

Maar er staan er nog veel meer in dit wijnbouw artikel! Een aanrader!

Ook Leon heeft er nog wel het enige over te zeggen! Kijk zelf maar even. Met goede tips!

Lees ook:Er staat in Nederland al 150 hectare wijngaard!
Lees ook:De Nederlandse Wijnbouw in cijfers!
Lees ook:Frankrijk – Biologische wijnbouw groeit gestaag
Lees ook:Nederlandse wijngaard De Kleine Heerlijkheid
Lees ook:Groesbeekse wijngaard lanceert eerste Nederlandse klimaatneutrale wijn van biodruiven

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Wijnbouw in Nederland

  1. Rene van Druenen

    De informatie in het artikel waarnaar wordt verwezen, is helaas sterk gedateerd (bijvoorbeeld over de Achterhoekse wijnbouw) of gewoon onjuist (biologische wijnbouw bijvoorbeeld haalt in ons land misschien 3% geen 30%). Jammer!

      /   Reply  / 
  2. Marja van Beek Auteur

    Wel, dat biedt ruimte voor meer onderzoek! Ik zal het oppakken. Dank.

      /   Reply  / 
  3. Rene

    Nog steeds drink ik in Italie mooie en soms ook bijzondere wijnen voor een erg aantrekkelijke prijs. Laatst in Sicilie in een restaurant heerlijke grillo en nero d’avola gedronken voor rond de 10 euro. Zo is het natuurlijk heerlijk vertoeven.

    Echter in Nederland verbaas ik mij over de soms zeer grote prijsverschillen met de wijnen welke in Italie koop. Het mooiste voorbeeld is een wijn die ik zelf inkoop in Italie voor ongeveer 22,50 en met alle kosten voor 25 euro op mijn deurmat ligt. Deze kost bij bepaalde sites 52,50.

    Daarom heb ik besloten om mijn hobby verder uit te werken en zelf wijn in te kopen. Niet bedoeld om er veel geld aan te verdienen maar om de wijnen prijstechnisch interessant aan te bieden met een ander model.

    De site zal begin volgend jaar live gaan en is bedoeld voor alle liefhebbers van wijnen. Wij kopen zoveel mogelijk direct in bij de wijnboeren en leveren rechtstreeks af aan de consument. De wijnboer krijgt meer voor de wijn en de consument betaalt minder.

      /   Reply  / 
  4. Marja van Beek Auteur

    Goed plan! Als je zover bent,laat het dan horen, dan kunnen we er misschien wat op het wijn.blog over zeggen!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>