Druiven oogsten in een warme maand

Zondag pakken wij onze scharen in en gaan met stevige stappers en een dikke jas op weg naar het zuiden! We gaan druivenplukken. Maar als ik het weerbericht beluister, kan het zomaar ‘voor-de-eiswein’ worden. Het schijnt te gaan vriezen! En nog wel een uur langer dan normaal ook !

 Jet Wester is ook volop met de oogst bezig. Hij valt een beetje tegen. Meerdere oorzaken geeft ze daarvoor aan. Zoals altijd weer veel goede informatie op Jet’s vlot geschreven blog!

“Dinsdag mocht er ook zijn, en vandaag gingen de netten omhoog voor de Johanniter. Een luttele oogst. Vorig jaar 2,5 kg per plant, met twee oogstmomenten: één voor de Kabinett-kwaliteit, en één oogst, twee weken later voor de Spätlese. Beide een mooi tankje vol. Dit jaar maar één enkele oogst, zo spät mogelijk, van slechts 0,6 kg per plant. Dat is minder dan een kwart van de normale hoeveelheid, en te weinig voor twee aparte vergistingen.” Dit is de link naar het oogst artikel!  Veel verhelderende foto’s!

 

Lees ook:Oogstbericht 2006: Bordeaux
Lees ook:Natuurlijk vinden de duitsers dat de duitse oogst goed is…
Lees ook:Vroege oogst door mooie weer
Lees ook:Oogstbericht 2006: Californie: 3 weken te laat
Lees ook:Goede vooruitzichten voor de oogst van 2006 in Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>