Open Dag Nederlandse Wijngaarden bij Domein Wilgenhaeghe

Voorafgaand aan de Nationale Wijnweek wordt op zondag 2 oktober 2011 de Open Dag Nederlandse Wijngaarden georganiseerd. Ook bij het Noord-Nederlandse Domein Wilgenhaeghe is vanalles te doen.

Nederland is nu niet het wijnland bij uitstek maar we hebben wel degelijk een aantal zeer veelbelovende wijngaardeniers die in ons wisselende klimaat goede en smakelijke wijnen produceren. Nederland telt ongeveer 178 wijngaarden die hobbymatig of professioneel wijn maken. Het wijnbouwareaal telt ruim 150 hectare met een opbrengst van ongeveer 750.000 flessen wijn. Jaarlijks doen zo’n 60 wijngaarden mee aan de open dag.

 

Een van de wijngaarden die haar poorten openzet die dag is het zeer noordelijk gelegen Domein Wilgenhaeghe. Je hebt dan de gelegenheid om een kijkje te nemen in de wijngaard en kennis te maken met Nederlandse wijnen. Behalve een eigen wijngaard heeft Domein Wilgenhaeghe ook een importbedrijf voor wijn en verkopen zij Nederlandse wijnen.

Dit zijn wijnen van Nederlandse wijnboeren in Nederland, maar ook diverse wijnen van Nederlandse wijnboeren met wijngaarden in Frankrijk, Italië en Nieuw-Zeeland. Ook hebben ze een uitgebreid assortiment speciale internationale wijnen.

Nick Postma en Marjolein Ferwerda hopen je graag te ontmoeten op 2 oktober vanaf 13:00 uur.

Datum: 2 oktober 2011 Tijd: 13:00 – 17: 00 uur Lokatie: Wijngaard Domein Wilgenhaeghe, Nieuweweg 90 te Nuis

 

 

 

Lees ook:Open dag Nederlandse wijngaarden
Lees ook:Open Dag Nederlandse wijngaarden
Lees ook:Open dag Nederlanse Wijngaardiers
Lees ook:Nationale Wijnweek 2012
Lees ook:nationale wijnweek 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>