Nederlandse wijn weer in de prijzen

Wijngaard de Daalgaard in Brabant is recent in de prijzen gevallen. Afgelopen jaar heb ik veel aandacht besteed aan Nederlandse wijn, en veel van die wijnen blijken ook bij internationale keuringen stand te houden. Vandaag kreeg ik het onderstaande bericht binnen, van De Daalgaard.  “We hebben onlangs op de Berlin Wein Trophy van 16-18 juli 2011 (versie II),  wederom een gouden medaille behaald met één van onze wijnen, de Gewürztraminer 2010. De wijn behaalde in de blinde keuring 85 punten (van maximaal 100) en viel daarmee in de categorie goud.”

“Na de gouden medailles voor de Riesling in 2008 en Gewürztraminer in 2009 is dit de het derde jaar op rij dat de Daalgaard bij deze keuring in de prijzen valt. Dit jaar was de Daalgaard zelfs de enige wijngaard uit Nederland die tot de prijswinnaars behoorde!

 

De Berliner Trophy bestond in 2011 evenals vorig jaar weer uit twee delen. In februari konden wijnen uit meedere jaargangen worden ingezonden. Bij de onlangs gehouden “Jungwein”-keuring werden alleen jonge wijnen van 2010 en 2011 (zuidelijk halfrond) gekeurd. Resultaten en info over de keuring zijn te vinden op: www.berliner-wein-trophy.de, onder Ergebnisse Juli 2011.

Ook de St.Agather en Johanniter 2010 behaalden goede scores, maar vielen net niet in de prijzen. Maar wederom een erg mooi resultaat en een mooie opsteker in ons 20ste jaar!”

Meer informatie op www.daalgaard.nl

Lees ook:Prijsuitreiking Nederlandse Wijnkeuring 2011
Lees ook:Jonge Nederlandse wijnmaker gaat voor goud
Lees ook:Officiele keuring van Nederlandse wijnen
Lees ook:Uitslag Wijnkeuring: Kwaliteit Nederlandse wijn flink in de lift
Lees ook:Kwaliteit Nederlandse wijn gaat omhoog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>