Groesbeek vanaf 2013 grootste wijndorp van Nederland

De gemeente Groesbeek mag zich in 2013 het grootste wijndorp van Nederland noemen. De wijngaarden van de vijf Groesbeekse wijnboeren strekken zich nu uit over 13 hectare. Daar komt de komende twee jaar nog eens zes hectare bij.

Wijnhoeve De Colonjes is de grootste lokale wijnproducent en verwacht over vijf jaar 60.000 tot 80.000 liter biologische wijn per jaar te produceren. Samen maken de Groesbeekse wijnboeren in 2018 meer dan 100.000 liter wijn per jaar.

De Colonjes begon tien jaar geleden als eerste met wijnbouw in Groesbeek. De gemeente Groesbeek mag zich in 2013 het grootste wijndorp van Nederland noemen.

Bron

Lees ook:September: De Nederlandse Wijnfeesten
Lees ook:Nederlandse Wijnfeesten in het Gelderse Groesbeek
Lees ook:Wijnhoeve de Colonjes
Lees ook:29-30 september: gratis wijn in Groesbeek
Lees ook:Wijnbouwsector in Nederland groeit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>