Meer aspergewijnen: Auxerrois van NL-bodem

Tsjonge, de suggesties voor wijn bij asperges buitelen over elkaar heen. Word je er nog wijs uit? De enige oplossing om jouw eigenste lekkere aspergewijn te vinden is gewoon een paar flessen in huis te halen, en te experimenteren! Bij de PLUS is wel een heel bijzondere aspergewijn verkrijgbaar, van Nederlandse bodem!

De Nederlandse Auxerrois van Landgoed Overst Voerendaal is door De Telegraaf uitgeroepen tot Aspergewijn van het Jaar! Deze Nederlandse wijn is sinds kort opgenomen in het assortiment van PLUS, en nu dus al aanbevolen (ik moet komende tijd toch echt even langs de PLUS fietsen…)

Oud-PLUS ondernemer Ruud Verstegen werd vorig jaar uitgeroepen tot beste wijnboer van Limburg en met zijn Auxerrois toont hij aan dat dit niet voor niets is geweest. Naast Auxerrois, een wat vergeten druivenras uit de noordelijke streken van Frankrijk, wordt ook Pinot Blanc, Silvaner, Grüner Veltliner, Muscat, Müller-Thurgau, Johanitter etc… aanbevolen bij asperges. Grote gemene deler: witte druivenrassen, zonder houtrijping, mild en fruitig, niet al te hoge zuren, bescheiden…..

Wordt vervolgd, ik ga de Auxerrois dit weekend eens in huis halen…

Lees ook:Nederlandse wijn bij PLUS supermarkten
Lees ook:Topwijnmaker uit Spanje komt naar Epe
Lees ook:Culinaire trips in eigen land bij Cazebonne
Lees ook:Beste witte wijn van Limburg is bio
Lees ook:Nieuwe site Domaines Ott

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>