Rubriek: Italië

Voor mensen die van italiaanse wijn houden

Vakantiebeurs Sardinië in Ede

Op zaterdag 26 januari  2013 wordt in Ede de groot opgezette “Sardinië Vakantiebeurs” gehouden. Als wijnblogger ben ik er bij om u naderhand te kunnen voorzien van allerhande leuke tips over de Sardijnse wijnen,  het Italiaanse food, de reizen naar Sardinie en het culturele aspect. Dat is tenminste, als u zelf niet in de gelegenheid

Lees verder...

Prosecco Cocktail komt naar Nederland

HUGO is onderweg! Na de rosé, prosecco en spritz, heeft “HUGO PROSEJITO” zijn weg naar Nederland gevonden. “HUGO PROSEJITO” is een bekend aperitief in de Alpen. “HUGO PROSEJITO” is een verfrissende en sprankelende cocktail. Gemaakt van prosecco, sambuco, citroensap muntblaadjes en een scheutje sodawater. In tegenstelling tot de meeste andere pre mixdrankjes worden er geen

Lees verder...

Kerstmarkten, je ontkomt er niet aan!

Maar als je dan tijd hebt, en zin hebt, ga dan naar SüdTirol, want daar hebben ze een scala aan markten en marktjes! Klein maar fijn, dat zijn de authentieke kerstmarkten in de Zuid-Tiroolse dalen. Hier kun je ontsnappen aan de drukte in de grotere steden en genieten van de gezellige, traditionele kerstsfeer. De grotere

Lees verder...

Red Drops of Life

Passie uit Basilicata! “Hello wine lover, This is my latest creation for the Digital Diary of Basilicata, Italy. My piece is under competition. So, if you like it, great if you’d share it and so helping me getting the award! That would help me enormously making it possible to go on with my work. Thank

Lees verder...

Zoete wijn of rode wijn bij de Gorgonzola met peer

“Gorgonzola: de 3e favoriete kaas van Italië Het gaat goed met de Italiaanse blauwschimmelkaas Gorgonzola. Jaarlijks wordt in Italië zo’n 500 miljoen kilo Gorgonzola geproduceerd. Zowel de consumptie in Italië als de export neemt toe. Na Grana Padano en Parmigiano Reggiano is Gorgonzola de meest geproduceerde kaas van Italië.” Ik lees dit vanochtend  op het

Lees verder...

Wijn uit Friuli Venezia Giulia

Seminario Amsterdam: Friulano & Friends, een eerste pennenvrucht. Terwijl de Witte Wieven over de Amsterdamse grachten zweefden, fietste ik vanochtend op mijn gemakje naar de Grand, om in het statige hotel aan de Oudezijds plaats te nemen in de Masterclass  van Janna Rijpma en Ian D’Agata die in een co-productie deze workshop ‘draaiden’. Het mooie

Lees verder...

Italy, love it or leave it

Wat vond ik op de site  van ‘Italië Evenement’? Wel, de trailer van een geweldige echt Italiaanse roadmovie! Al luister je zonder te kijken, dan nog is het aantrekkelijk. De Italiaanse taal, zo indringend, je moet luisteren of je wil of niet! Tip van de Wijncoach! Daarvoor natuurlijk eerst lekker Italiaans eten. Start met Spumante 

Lees verder...

Wijnen van Tommasi bij een Amsterdamse lunch

Het blijft toch altijd hetzelfde als ik naar ‘VandeMarkt’ op de Weesperzijde rijdt, mijn navigatie zegt het weer verkeerd en ik trap er weer in! Maar goed, uiteindelijk toch riant voor de deur kunnen parkeren! Parkeerplaatsen zijn er genoeg, hypermodern , parkeermeters echter zijn nog van voor de oorlog geloof ik! Lieve Gemeente van Amsterdam,

Lees verder...

Italiaans Magazine

Tot slot nog een Italiaanse aanrader: het Italië Magazine! Vol met culinaire Italiaanse tips en wetenswaardigheden! Met goede adressen om aldaar te overnachten, de Italiaanse restaurantgids om hier lekker Italiaans te eten.  Winnaar is dit jaar: Ristorante Mediterraneo uit Maastricht met chef-kok Pino Melani! Kortom een magazine voor bij  de openhaard!

Lees verder...

Een stukje Italië in Amsterdam

Festival d’ Winter, 01 December 2012 Amsterdam da Gustare biedt een stukje stedelijk en hedendaags Italië  aan het Nederlandse en internationale Amsterdamse publiek. Wie het mooie, warme Italië node mist in  de gruwelijke, grauwe, maar soms toch ook zo mooie herfst in Nederlandse contreien raad ik het Festival d’ Winter aan van Amsterdam da Gustare!

Lees verder...