Dolcevia over druivenoogst in Italië

De oogst dit jaar is in Italië kwantitatief laag. Dit al voor het tweede achteréénvolgende jaar. Ook 2011 kende een minder volume! Ondanks droogte en aan de andere kant weer grote hagelstenen, lijkt de kwaliteit van de Italiaanse wijnen erg goed te worden.  Hoe kom ik hier nu op, eigenlijk doordat ik vannacht op de website van Dolcevia stuiterde en daar wegzakte in de wijnverhalen van Faye Cardwell. De wijnredactrice van Dolcevia, het Italiaanse e-magazine over reizen, culinaire zaken en vineus genotsdranken in en uit Italië.

“Italiaanse wijnoogst 2012

Zoete geuren die de wegen naar de wijngaarden bijna verdwelmen tekenen de tijd van het jaar (ik moet zeggen dat het een van de dingen is die ik het meeste mis nu ik niet meer in Italië woon), de wegen staan vol tractoren die karrevrachten rijpe druiven naar de cooperatie trekken en iedereen kijkt regelmatig omhoog als om onverwachte hagelbuien te bezweren die de oogst in gevaar kunnen brengen.”

 

Zo begint haar oogst van de Italiaanse druiven!  Zelf maar even lezen toch!

Of  kijken naar het Italiaanse oogstfilmpje van 2011 van Bacchus Wijnkoperij.

Lees ook:GROTE HOOGTEN IN DE ITALIAANSE DOLOMIETEN
Lees ook:Nog meer Nederlandse wijn in de vliegtuigen van KLM
Lees ook:Goede vooruitzichten voor de oogst van 2006 in Frankrijk
Lees ook:Het Wijninstituut presenteert…
Lees ook:Handig! Boodschapjes in Toscane

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>