Wijnen en spijzen op grote Italiaanse hoogte

Livigno, beroemde Alpenpassen voor de deur, opwindende bochten, bijzondere onderkomens en dutyfree tanken!  Het Italiaanse Livigno – op bijna 1200 m hoogte – is al jarenlang een hotspot voor motorrijders, maar natuurlijk ook voor automobilisten uit heel Europa.

Aangenaam vertoeven hier is het bij Chef Rudi Wanninger die met een heel sterrenteam de sterren van de hemel kookt in Hotel Lac Salin Spa & Mountain Resort.

In dit op-en-top  klassehotel kun je terecht in Restaurant Millio of het kleine “der Stua da Legn”.  Het Millio verwent de gasten met buitengewone gastronomische gastvrijheid.

Bachus Temptation is de wijnbewaarplaats van dit relaxhotel.  Hier vind je kristalheldere waters en rijpe volle wijnen. Zoals bijvoorbeeld de Valtellina Sassella en Sforzata DOCG. De Sforzato is een volle droge rode wijn gemaakt die gemaakt is van ingedroogde druiven De wijn is vergelijkbaar met de Amarone wijnen uit Valpolicella.

Ook tref je hier, naast een brede selectie Franse wijnen,  een uitgebreide Champagnekaart aan!
In de Alpen tussen Bormio en St. Moritz zijn gouden routes uitgestippeld voor de motor, of de auto.  De Valtellinaronde is er één van, maar ook de voorlaatste etappe uit de afgelopen Giro ‘Stilfserjoch’ is er één. Ik weet niet meer hoeveel bochten voordat je uit het groene dal boven bent in de witte oase van de gletsjer, waar je natuurlijk in de zomer vroeg in de ochtend perfect kan zomerskieën.

 

 

Lees ook:Lente in de Achterhoek – met wijn!
Lees ook:Gratis wijn proeven op 12 november: wijnveiling
Lees ook:Gratis boekje Bordeaux op zijn best 2011
Lees ook:Wijnhoeve de Colonjes
Lees ook:Wijnreis Zwitserland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wijnen en spijzen op grote Italiaanse hoogte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>