Drie Italiaanse Wijnworkshops

Driedelige workshop Italië vanaf september

Het Wijninstituut organiseert in samenwerking met Italië-specialist Fred Nijhuis een ontdekkingsreis door het meest intrigerende wijnland ter wereld. Onafhankelijk, objectief en professioneel. Betaalbaar, actueel en compleet met pragmatische informatie die een ieder kan gebruiken. En, niet onbelangrijk, de wijnen zijn speciaal voor deze cursus geselecteerd uit het aanbod van allerlei leveranciers. Topkwaliteit is dus gegarandeerd!

Autochtone druivenrassen en unieke terroirs
Er bestaan veel vooroordelen en misverstanden over Italiaanse wijnen. Over hun prijzen, kwaliteit, kenmerken, herkomst of inzetbaarheid in de gastronomie. Feit is dat Italië een ongeëvenaard aanbod biedt aan autochtone druivensoorten en unieke terroirs. Italiaanse wijnen staan voor passie, authenticiteit en kwaliteit en zijn een uitdaging voor iedere wijnliefhebber. Er is geen enkel ander wijnland dat al deze kwaliteiten in een vergelijkbare omvang kan bieden.

Programma
Gedurende drie avonden leert u over bekende en onbekende druiven, districten, wijnmakers, hun wijnen en hun historie. Er worden telkens  10 van de beste Italiaanse wijnen  geproefd uit diverse districten. Een praktische syllabus is voor handen om het land nu goed te leren begrijpen.

Avond 1 Noord-Italië
Ontdek hoe gevarieerd het aanbod is in het Italiaanse Noorden met o.a. de mooiste mousserende wijnen, de grandeur van de Nebbiolo en de unieke klasse van Amarone.  De boeiende geschiedenis van de Italiaanse wijnbouw en  de belangrijkste kenmerken per regio.

Avond 2 Midden-Italië
Toscane is niet voor niets de bekendste en meest populaire wijnstreek in Italië. Uiteraard proeft men het Toscaanse trio Chianti, Vino Nobile en Brunello, aangevuld met wijnen van de Toscaanse goudkust. Ook aan bod komen de authentieke wijnen uit Umbrië en tevens de kwaliteiten van zowel de Marken als de Abruzzen. Daarnaast wordt ingegaan op pragmatische informatie over etiketten, regels en bijzondere wetenswaardigheden.

Avond 3 Zuid-Italië
Geproefd worden speciale wijnen zoals Vin Santo, Moscato di Pantelleria en Marsala, naast historische wijnen uit Campania, verrassingen uit Calabria en verschillende fraaie wijnen van Sicilië (Etna) en Sardinië. Tevens aandacht voor de Italiaanse gastronomie & haar wijnen.

Informatie en inschrijving :  Het Wijninstituut – Master Workshop

 

 

Lees ook:Het Wijninstituut presenteert…
Lees ook:Italiaanse wijncursussen bij vini divini
Lees ook:Italiaanse wijncursus voorjaar 2013
Lees ook:Vierde Italiaanse cursus voor sommeliers
Lees ook:Wijnreis door Italië, van noord naar zuid..

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>