Divino Tuscany, het wijnevenement van James Suckling

Divino Tuscany!

De 50 leidende Toscaanse wijnbouwers die dit jaar op de Divino Tuscany hun  wijnen zullen etaleren zijn door James Suckling bekend gemaakt. Vier dagen gevuld met  seminars, Grand Tastings en bijzondere diners.
Het vierdaagse epicurische evenement wordt gehouden van 17 t/m 20 mei 2012. Zal ik daar dan bij zijn?

James Suckling, de bekende wijncriticus uit Amerika, zal de Toscaanse wijnproducenten zoals  Baron Ricasoll, Castello Banfi, Il Borro, Marchesi Antinori, Marchesi de Frescobaldi, Castello di Fonterutoli- Marchesi Mazzei, Petrolo  Principe Corsini en vele andere top Toscani’s ter zijde staan.

James Suckling schrijft al sinds 1983 over Toscaanse wijnen en beoordeelt ze  nu zo’n kleine 30 jaar. Als er iemand zich in de Toscaanse materie verdiept heeft, is hij het wel.

Tot de hoogtepunten van het 2012 Divino Tuscany Event behoort natuurlijk de welkomstparty met de wijnen van de nieuwste oogsten, begeleid door heerlijke Cubaanse Live Music van de bekende pianist Ernán López Nusso en zijn trio. De premiere van de  documentaire “Heart and Soul of Cuba” van James Suckling en James Orr over Suckling’s andere passie: Cigars. Daarbij een tasting Grappa. Verder is zeker ‘het Galadiner in het Palazzo Corsini‘een highlight te noemen, aan de oever van de Arno.

In de verschillende majestueuze Palazzi van de bekende Italiaanse wijnfamilies worden er de Zaterdagavond diners  gehouden. Ter afsluiting van het event is er een Toscaanse lunch in de villa Il Palagio, van Sting en Trudie Styler.

Voor Divino Tuscany is alleen het allerbeste goed genoeg, vindt James Suckling. De beste wijnbedrijven, de mooiste meeslepende muziek, de allerfijnste gerechten!

 

Een ticket voor de hele vierdaagse show bedraagt 1900 euro pp. Te bestellen bij divinotuscany.com.

Lees ook:Toscaanse wijnproeverij onder leiding van James Suckling
Lees ook:Een blik op Divino Tuscany 2011
Lees ook:James Suckling blog is een aanrader
Lees ook:Woedende wijnprofs over te vroege Brunello proeverij
Lees ook:Deze wijn ruikt als Manolo Blahniks

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Divino Tuscany, het wijnevenement van James Suckling

 1. Fred Nijhuis

  De producenten die ‘mogen’ deelnemen, zijn zorgvuldig geselecteerd. Alleen diegenen die € 15.000 betaalden mochten meedoen……

    /   Reply  / 
 2. Marja van Beek Auteur

  Poeh, nou dat is niet misselijk!

    /   Reply  / 
 3. John Bindels

  Het ‘ticket’-tarief lijkt me ook nogal pittig. Vraag subsidie aan!

    /   Reply  / 
 4. Marja van Beek Auteur

  ‘t Ja, misschien mag ik wel zo maar, voor niets!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>