Warm rood, nu het nog kan

De temperatuur lijkt weer erg hoog ineens, het zonnetje probeert zich door de wolken heen te drukken, maar de koude gure wind, die ons de winter maar niet doet vergeten, houdt ook nog aan. Het voordeel hiervan is dat we nog even kunnen opwarmen met heerlijk warme Italiaanse wijnen.

In dit geval was het niet zomaar een wijn, maar een wijn die vroeger alleen voor mensen van adellijke afkomst bestemd was, zoals de naam Vino Nobile di Montepulciano al een beetje doet vermoeden. De Vino Nobile wijnen uit het gebied rond de plaats Montepulciano (niet te verwarren met de Montepulciano druif uit de Abruzzen) worden hoofdzakelijk gemaakt van de Sangiovese druif (ter plaatse  Prugnolo Gentile genoemd) gemengd met de rassen Canaiolo, Mammolo en soms een beetje Merlot.

De Riserva 2006 van het wijnhuis Lunadoro heeft alles wat je mag verwachten van een Vino Nobile. Warm kersenfruit, scherpe, maar oh zo mooie zuren en een soepele maar lange afdronk. Al vanaf de eerste slok denk ik aan cinghiale (wildzwijn), op mijn bord wel te verstaan.

Laat de lente nog maar even wegblijven..

De wijn is verkrijgbaar bij Wijncantina.nl

 

 

Lees ook:Presentatie Vino Nobile met topproducenten
Lees ook:Brunello di Montalcino uit Toscane
Lees ook:Ruffino Chianti
Lees ook:De dis voor en tegen Merlot!
Lees ook:Wijn van pornoster Savanna Samson

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>