World Wine Symposium: dit weekend aan het Como meer

Het is donderdag al begonnen en duurt nog tot en met zondag, het World Wine Symposium. Het symposium vindt plaats in Chernobbio aan het Como meer in Italië, vlakbij de Zwitserse grens. Voor wie even wil wegdromen, de locatie van dit evenement is het zeer chique Villa d’ Este.

De organisator van dit evenement, François Mauss, voorzitter van de Grand Jury Européen wil deze dagen een platform maar ook een soort denktank bieden voor producenten, wijnhandelaren, journalisten om te praten over echte wijn. Wijn is volgens hem niet alleen een handelsgoed maar ook een drank met cultuur en geschiedenis en dat verdient blijvende aandacht.

Er zijn discussies, workshops, sprekers en natuurlijk bijzondere proeverijen. Grote namen als Aubert de Villaine (Domaine Romanée-Conti) en Piero Antinori ontbreken ook hier niet.

Afgelopen vrijdag was er bijvoorbeeld een verticale proeverij van 6 jaargangen La Tâche van het befaamde wijnhuis Romanée-Conti.

Was ik maar daar geweest…..;-)

 

Lees ook:DRC geeft wijnen prijs van zes decennia
Lees ook:Flesje wijn voor 75.000 euro!
Lees ook:Romanée-Conti geveild voor recordbedrag
Lees ook:Mooi wijninitiatief in Delden
Lees ook:Nieuw wereldrecord duurste wijn ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>