Wijn rond het Gardameer

Het Gardameer in Noord-Italië is voor Nederland een favoriete vakantiebestemming. Volgens een taxichauffeur die ik er onlangs sprak, lijkt het in juli en augustus wel op heel Nederland langs het meer vakantie houdt! Maar wist je dat er ook uitstekende wijn gemaakt wordt rondom dat meer?

De wijngaarden van Bardolino lopen dat aan de oevers, die van Lugana en Bianca di Custoza eveneens. Even verderop tref je Valpolicella, Soave, Franciacorta, Trentino … En allemaal binnen een uurtje rijden van bijvoorbeeld Garda of het stadje Bardolino. Rood, wit, rosé, bubbels, je treft het er allemaal, van prima kwaliteit. In de stadjes tref je moderne wijnbarren, waar wijn per glas uit de streek besteld kan worden. Het wijnmuseum in Bardolino is een bezoekje waard; een dagje rondtouren door de wijngaarden levert diverse adresjes op waar geproefd kan worden.

Wil je meer lezen over de vineuze mogelijkheden langs dit populaire meer? Lees dan mijn verslag op Wijnkronieken. En voor vragen kun je altijd bij me terecht!

Lees ook:De rode wijnen van het Gardameer
Lees ook:Italia al Dente
Lees ook:Wereld Wijn Tour “Nieuwe Stijl”
Lees ook:Wijnmuseum neemt deel aan NL Doet
Lees ook:Weekendgerecht: Aardappeltortilla

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>