Rusland neemt steeds meer Italiaanse wijn af

Voor Italië wordt Rusland steeds belangrijker, als exportland van wijn. De Russen nemen voornamelijk  Italiaanse wijnen  af, daarna volgen Franse en Spaanse wijnen.

De Russen zijn gek op de tradities en de cultuur van de Italianen en als ze eenmaal in Italië zijn geweest, willen ze de wijnen van daar ook graag thuis drinken.Hoewel het door strenge regelgeving en een wat onzeker klimaat, het niet altijd makkelijk is om naar Rusland te exporteren, zit er wel duidelijk een toekomst in. Op dit moment drinken Russen gemiddeld 16,5 liter per hoofd van de bevolking, per jaar.

Hiervan is nog steeds 10,5 liter wodka, 4,5 bier en maar 1, 5 liter wijn.

De Russische staat wil de alchoholconsumptie per hoofd van de bevolking rond 2015 terugbrengen naar 7 liter per jaar en hoopt het drinkpatroon zo te veranderen dat dan het merendeel wijn zal zijn.

Verwacht wordt dan ook dat de wijnconsumptie in Rusland zal verdubbelen de komende vijf jaar. Voor welke wijnen de Russen een voorkeur hebben, wordt niet vermeld in het persbericht van Vinitaly .

Lees ook:Rusland – Moldavische wijn weer toegelaten
Lees ook:Trend in Spanje: wijn- en sherrycocktails
Lees ook:Hoeveel wijn mag ik invoeren?
Lees ook:Meer wijn uit Italië dan uit Frankrijk
Lees ook:JLO slaat aanbod van een half miljoen af!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>