Siciliaanse wijn

Sicilië: ik ben er nog niet geweest, helaas, maar heb er al veel over gehoord. Het eiland heeft een rijke geschiedenis én een boeiende keuken, met invloeden van overal. De wijnen zijn ook de moeite waard, met veel eigen druivenrassen en een heel eigen karakter.

Opmerkelijk genoeg zijn de Siciliaanse wijnen vaak erg fris; de omringende zee speelt daarbij een grote rol.  Een betaalbare en frisse Siciliaan voor alledag is de biologische Purato Cataratto Pinot Grigio, voor nog geen 6 euro bij diverse wijnwebwinkels verkrijgbaar, onder andere de Biowijnclub.

De cataratto is het meest aangeplante witte druivenras op Sicilië, maar weinigen hebben ervan gehoord. Samen met pinot grigio levert het in dit geval een heerlijke wijn: kruidig, met een hint van oregano, iets mineraals en wat citrus. Knisperende zuren, redelijk lange afdronk. Het etiket van de fles is gemaakt van 100% recycled papier en de flessen van 85% recycled glas. Uitermate geschikt voor de kantoorborrel en het overleg over de milieubesparingen van je werkgever!

Wat zijn jouw ervaringen met Siciliaanse wijn?

Waarom dit blogje? Iedere woensdag leg ik een link met een bericht op Koken.blog.nl, en Edith doet daar hetzelfde met een bericht dat eerder op Wijn.blog.nl verscheen.

Lees ook:Pinot Grigio rukt op in de VS
Lees ook:Drew Barrymore komt met eigen wijnmerk
Lees ook:Leuke nieuwe site waar je wijn met eigen etiket kan krijgen
Lees ook:Wat is eigenlijk de afdronk van een wijn?
Lees ook:90+ Pinot Grigio

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Siciliaanse wijn

  1. Edith Dourleijn

    Leuk! En ik maar denken dat je het over Marsala zou gaan hebben..

      /   Reply  / 
  2. Mariella Beukers Auteur

    Erg lekker, Marsala, maar al tijden niet gedronken. Ga ik maar eens onthouden, komt goed..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>