Vierde Italiaanse cursus voor sommeliers

Op 9 mei 2011 gaat in het Hilton Hotel in Amsterdam de vierde cursus voor sommeliers van start. Deze sommeliercursus is de enige in Nederland die gespecialiseerd is in de Italiaanse wijnproductie.

Na het grote succes van de eerste twee cursussen, waarbij 19 nieuwe cursisten zijn gediplomeerd, en het welslagen van de derde editie die 16 deelnemers telde, zal ook dit jaar door de Italiaanse Kamer van Koophandel voor Nederland in samenwerking met de Italiaanse Vereniging van Sommeliers een nieuwe cursus worden aangeboden.

De Nederlandse wijnmarkt is aan het uitbreiden en de Italiaanse wijnen zijn steeds gewilder en frequenter verkrijgbaar. Hierdoor wordt de informatie en kennis hierover ook steeds belangrijker. Italië, met haar 20 unieke regio’s, is trots op haar rijke wijntraditie; het doel van de Italiaanse KvK en de Italiaanse Vereniging van Sommeliers is dan ook om zoveel mogelijk geïnteresseerden hiermee kennis te laten maken. Het uitgebreide assortiment van Italiaanse wijnen is niet alleen te combineren met de Italiaanse keuken, maar past uitstekend bij alle verschillende keukens in de wereld.

De aangeboden cursus is verdeeld in drie niveau’s; elk niveau bestaat uit acht lessen van vier uur. De cursussen worden gegeven door professionele Italiaanse sommeliers die speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland komen. Het sommeliers diploma, uitgereikt door de Italiaanse Vereniging van Sommeliers (AIS*), zal worden overhandigd door de Voorzitter van de Italiaanse Vereniging van Sommeliers en zal slechts aan diegene overhandigd worden die alle niveaus heeft doorlopen en het eindexamen heeft gehaald.

*AIS: L’Associazione Italiana Sommeliers is juridisch erkend door de Italiaanse Staat met het decreet 539-6 April 1973- Tevens is zij de oprichter en lid van de Worldwide Sommeliers Association

Meer informatie via Elisa Chiarella en Jelmer Algra, tel. (020) 751 3363 [email protected]

Lees ook:Vierde Italiaanse Sommelier cursus 2012
Lees ook:Italiaanse wijncursus voorjaar 2013
Lees ook:Italiaanse wijncursussen bij vini divini
Lees ook:Stilla is niet meer
Lees ook:Nederlandse eerste veilinghuis dat alleen in wijn doet geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>