Hongaarse topwijn nu ook in Nederland

Op maandag 24 oktober werd door Miranda Beems, importeur van Hongaarse kwaliteitswijnen, een nieuwe wijn geïntroduceerd. De wijn, Royal Somlo J genaamd, wordt gemaakt door een Hongaars-Nederlands stel in Somló, het kleinste wijngebied, in het westen van Hongarije.

Peter Csizmadia is grootgebracht met wijn en zijn vader houdt zich vooral bezig met het werk in de wijngaard en kelder. Omar Honigh, is branding manager en werkt over de hele wereld.

Zijn beroep komt duidelijk tot uiting in het etiket van de wijn, de brochure en zelfs in het visitekaartje, die er allemaal zeer fraai en uiterst modern uitzien.

De J staat voor Juhfark (spreek uit:  ewe-farq). Dit druivenras was bijna uitgestorven en er wordt nog maar door een enkeling wijn van gemaakt. De filosofie van Royal Somló is dat zij maar één wijn willen maken, maar dan wel een topwijn.

Zij richten zich in de verkoop uitsluitend op toprestaurants, omdat zij van mening zijn dat de wijn daar het beste tot zijn recht komt. Zij leveren op dit moment aan Aziatische toprestaurants in Singapore en Londen. Vanaf nu dus ook exclusief te koop bij Miranda Beems.

Gelukkig heb ik de wijn ook mogen proeven. Wat opviel, waren verfijnde zuren en een sterke mineraliteit (afkomstig van de vulkanische gronden waar de druif op staat aangeplant), maar toch ook een bepaalde zachtheid.

Ik zou de wijn graag eens bij een mooie pittige Aziatische maaltijd nuttigen en ben erg benieuwd of we snel meer gaan horen en zien van deze wijn en deze bijzondere druif.

 

Lees ook:Overzichtsproeverij bij Miranda Beems Wine Import
Lees ook:Miranda Beems Wine Import of… hoe lekker wijn kan zijn
Lees ook:Wijndocenten vergaderen in Weesp bij Miranda Beems Wine Import
Lees ook:Wijnproeverij Hongaarse wijnen in Harderwijk
Lees ook:Zonnige zomerwijnen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hongaarse topwijn nu ook in Nederland

 1. admin

  dat er zoveel te vertellen valt over wijn! maar is het niet gevaarlijk als je teveel wijn drinkt?

    /   Reply  / 
  1. Natasha ter Haar Auteur

   Hallo admin, teveel is nooit goed;-)!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>