Een bonus in het Zomerspel

Franse Wijnen met stijlFranse wijn met stijl

En ja, de eerste prijs is eruit! Op de eerste extra vraag in het zomerspel ‘Franse wijn met stijl’ – gisteren – kwamen direct de juiste antwoorden binnen!

Wat er aan vooraf ging:  “In het Smaakvanwijn.com zomerspel ‘Franse wijn met stijl’ gaat vandaag de eerste extra prijs er uit! Een Rosé. Uit Gascogne.
Gemaakt van druiven als tannat en merlot. Van een wijndomein dat gelegen is op de zonnige heuvels in de Gascogne. Dit gebied staat al eeuwen bekend om zijn eau de vie, de Armagnac, maar heeft tevens – wat niet veel mensen beseffen – een fantastische fruitige witte en roze wijnen arsenaal.

Wat kun je allemaal niet doe met de blend van colombard en sauvignon! Bloemen en citrus worden hier samen vermengd in een frisse aperitief wijn, of een wijn die gemaakt is voor lichte niet te vette visgerechten. Fijn dat het alcoholgehalte ook zo lekker gastronomisch is gehouden!

Maar dat is dan wit, de Rosé is geboren uit een huwelijk van merlot, tannat en cabernet sauvignon. Aardbeien, grapefruit, zwarte bessen, noem het maar en de aroma’s kabbelen voorbij. Ook weer zo’n fijn alcoholgehalte. Lekker laag. La vie en rose!

Welke letter voor het Zomerwijnspel? Domaine Horgelus maakt een rode wijn van 100% tannat.  Wat is de naam van deze wijn?
Weet je het? Mail hem snel naar [email protected] Wie het eerst komt, wie het eerst maalt en die kan morgen de Domaine Horgelus Rosé  in een Smaak van Wijn koker bij de Studio komen oppikken!

En de letter die we zoeken? Dat is de tweede letter van de druif die het minst vertegenwoordigd is in de Rose La vie en rose.”

Op Smaakvanwijn.com worden wekelijks gedurende de zomer de prijswinnaars bekend gemaakt!
De naam van de bedoelde Franse wijn: L’Aigle Noir.

Banner-De-Eerste-Soester-Wijnschool

Lees ook:Wijnspel “Wijnen met Stijl”
Lees ook:Geproefd: Buzet Rosé 2009
Lees ook:Britse bubbels in het vliegtuig
Lees ook:Haut Brion prijs bekend
Lees ook:Roadtrip door Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>