Alsace meets Asperge

De eerste oogst van 2013 kwam schoorvoetend op gang! Echter niet in Brabant waar er op 30 maart van dit seizoen al volop asperges gestoken werden! In de snijdende kou nota bene kwam het witte goud boven de grond.

Op Smaak van Wijn kun je bij deze fantastische ‘witte’ groente nu een heel leuk menu met goede recepten vinden, die jezelf kunt maken! Probleemloos. Met wat flair en kookkunst :) Natuurlijk staan hier direct de wijnen bij, die je zou kunnen kiezen! Veel plezier.

“Wijnbouw is voor de Alsace  één van de belangrijkste industrieën. De witte wijnen die hier vandaan komen, zijn overwegend aromatisch, delicaat en smaakvol. De crémant die uit deze regio komt is zacht, fruitig, fris. De rode wijn wordt gemaakt van de enige blauwe druif die je hier mag gebruiken, de pinot noir.”

Bron: Smaak van Wijn

Lees ook:Het najaarswijnprogramma van Smaak van Wijn
Lees ook:Wijn&Spijs proeverij Alsace
Lees ook:Een lenteproeverij in Capelle a/d IJssel.
Lees ook:Wat is Mâcon?
Lees ook:Alsace Smaakexperience

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>