Beaujolaiswijnen

Den Haag, 25 april 2013

Beaujolaiswijnen aanwezig op Taste of Amsterdam

Inter Beaujolais presenteert een breed gamma Beaujolaiswijnen aan de bezoekers van de beurs “Taste of Amsterdam” van 6 tot 9 juni a.s. in het hoofdstedelijke Amstelpark.

Bezoekers van “Taste of Amsterdam” kunnen van 6 tot 9 juni a.s. Beaujolaiswijnen proeven op de stand van Inter Beaujolais (nrs. 24/25) en/of tijdens 8 workshops (2 per dag) in het “Taste Wines & SpiritsTheater”. De workshops van elk 45 minuten worden gegeven door sommelier Edwin Raben (www.edwines.com). Edwin Raben zal wijnen presenteren die deel uitmaken van de 99 wijnen die hij samen met zes andere Nederlandse sommeliers selecteerde in het najaar 2012 tijdens een blindproeverij. De meeste wijnen die geproefd kunnen worden zijn rood maar de wijnliefhebber kan ook een paar witte en rosé Beaujolaiswijnen proeven. De prijs van de aangeboden wijnen varieert tussen €4,69 en €32,50 en alle wijnen zijn verkrijgbaar op de Nederlandse markt.

Inter Beaujolais, de brancheorganisatie voor de wijnen uit de Beaujolais, wil de bezoekers van “Taste of Amsterdam” de kwaliteit van de Beaujolaiswijnen op de Nederlandse markt laten ontdekken en ze ervan overtuigen dat de regio niet alleen Beaujolais Primeur produceert, maar ook Beaujolais Villages en tien mooie crus met bewaarpotentieel.
De Beaujolaisselectie van de Nederlandse sommeliers is online te raadplegen op een speciale site: www.beaujolais-wijnen.nl

Inter Beaujolais nodigt Nederlanders uit om het wijngebied te bezoeken tijdens een toekomstige vakantie. Wijnliefhebbers kunnen een rondleiding krijgen en wijnen proeven bij liefst 173 producenten. Deze wijnbedrijven, waarvan een aantal met overnachtingsmogelijkheden en restaurantjes die de lokale keuken voeren, bevinden zich op de zogenaamde Route des Vins, een toeristische wijnroute door het wijngebied.

Bron: persbericht sopexa

Lees ook:Taste of Amsterdam brengt Beaujolais
Lees ook:Diamonds are for ever
Lees ook:Edwin Raben nieuwe Bordeaux Wine Educator
Lees ook:Sommeliers naar Tokyo
Lees ook:Lyon en Beaujolais in het Amsterdamse Westerpark

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>