Een lenteproeverij in Capelle a/d IJssel.

Op zondagmiddag 28 april van 14.00 tot 18.00 uur opent Domaine Alsace haar deuren en bent u van harte welkom voor de voorjaarsproeverij.
Met de gedachte dat de prachtige wijnen uit de Alsace toch meer onder het Nederlandse voetlicht zouden moeten komen, zijn twee jonge ondernemers de Alsace binnengestapt. Zij zijn nu exclusief importeur voor de onderstaande wijnhuizen uit de zuidelijke Elzas:

André Thomas & Fils – Ammerschwihr
René Joggerst & Fils – Ribeauvillé
Paul Schneider – Eguisheim.

Op de voorjaarstafel staan verschillende exclusieve droge (biologische) Elzaswijnen. Hiermee heeft de proever een unieke kans om een deel van de wijnen direct bij de importeur te proeven. De meeste wijnen zijn direct uit voorraad te koop tegen de scherpe webshop prijzen.

Proef de lente met Alsacewijn!
Al jaren zijn wijnen uit de Elzas populair om in het voorjaar te drinken. Het moment dat veel mensen weer Pinot Blanc in huis halen. Ongetwijfeld de meest gedronken Elzaswijn in het voorjaar, lekker bij lichte gerechten of asperges. Ook hier verschillende Pinot Blanc’s op de proeftafel, maar dan wel biologische wijnen van kleine exclusieve wijnhuizen!

Maar de Elzas heeft  meer te bieden dan de Pinot Blanc, zo is Riesling voor de liefhebbers een fantastische wijn voor het voorjaar. Met de presentatie van een drietal Riesling’s, laat Domaine Alsace zien dat er meer is dan Pinot Blanc. Wijnen met allemaal een heel eigen stijl, want er is geen andere druif in de Elzas die zoveel verschillende wijnen kan opleveren.

Terwijl veel mensen in Nederland vaak Pinot Blanc kiezen voor bij asperges, kiest men in de Elzas liever voor een droge Muscat. Deze wijn kunt u zelf ervaren, want ze hebben een heerlijke biologische Muscat van Joggerst voor u klaar staan. De Gentil van André Thomas is een lekkere wijn voor het voorjaar, droog, fris met mooie zuren en aroma’s van bloemen en fruit. Daarnaast is Crémant d’Alsace altijd lekker maar ook zeker in het voorjaar, mede door de delicate mousse en de mooie frisse zuren.

Deze wijnen staan open op zondag 28 april:
Pinot Blanc Auxerrois (bio) – René Joggerst & Fils
Pinot Blanc Sand (bio) – André Thomas & Fils
Pinot Blanc “fut de chene” (bio) – René Joggerst & Fils
Riesling – Paul Schneider
Riesling (bio) – René Joggerst & Fils
Riesling Grand Cru Osterberg (bio) – René Joggerst & Fils
Gentil (bio) – André Thomas & Fils
Muscat Steinacker (bio) – René Joggerst & Fils
Crémant d’Alsace Blanc de Blancs (bio) – André Thomas & Fils
Crémant d’Alsace Rosé Brut – Paul Schneider

Kortom loop gezellig binnen op zondagmiddag 28 april om de heerlijke wijnen uit de Elzas te proeven.
Wel even aanmelden. 

Locatie: Domaine Alsace – Aleoeten 14 – Capelle aan den IJssel – 06-26640663.
Datum: Zondag 28 april van 14.00 tot 18.00 uur.
Er zijn geen kosten verbonden aan de proeverij.

Van te voren aanmelden is noodzakelijk.  Onder de aanmelders verloten ze een fles Gentil van André Thomas.

 

Lees ook:PROEF D’ALSACE
Lees ook:Wijn&Spijs proeverij Alsace
Lees ook:Alsacewijnen proeven met Ellen Dekkers
Lees ook:Een wijnlesje Alsace en zo…..
Lees ook:Zonnige zomerwijnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>